Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Dernekten Haberler arrow Alucra'da Yetişen Şifalı Bitkiler
Alucra'da Yetişen Şifalı Bitkiler Yazdır E-posta
Perşembe, 28 Mart 2013


Alucra'da Yetişen Şifalı Bitkiler
 

devedikeniDeğerli büyüğümüz Arif Pamuk ‘un asırlarca Uygulanmış İbni Sina’dan Terkipler, Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi, Pamuk yayıncılık ve diğer kaynaklardan araştırılan, “Alucra’da yetişen Şifalı Bitkiler”...Şifalı otların revaçta olduğu günümüzde bütün ilaçların ham maddesi bitkilerden elde edilmektedir. Şifalı bitkilerin tedavi edici gücü ile daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Alucra’da yetişen Şifalar Bitkiler çalışmasını Değerli Yazarımız Murat Tosun sizler için araştırdı. Devamı gelecek bu çalışmaya sizlerde katkıda bulunabilirsiniz.

ALUCRA’DA YETİŞEN ŞİFALI BİTKİLER
İlk planda tespit edebildiğimiz ve şifa için kullanılabilen bitkilerin yayın sırasına göre toplu listesi şöyledir. Bunların bir kısmının besin zincirimizde de yeri vardır.
1-Çaltı dikeni, ökse otu, sığır kuyruğu, sinirli ot, şerbetçi otu, ayrık otu.
2-Hatmigül, yapışkan otu, altın otu, civan perçemi, evelik, labada.
3-Yarpuz, (kara)hindibağ, kekik, anık, nane, papatya, ısırgan, reyhan.
4-Salep, mısır, patates, kabak, mantar, lahana, maydanoz.
5-Semizotu, ebegümeci, madımak, tere, yemlik, pazı.
6-Kuşburnu(yaban gülü), kızamık, kızılcık, orman çileği, yabani böğürtlen, ardıç.
7-Aluç, yaban elması, yaban eriği, ahlat,  meşe palamutu, söğüt, ayva.
Önemli bilgi: Mevsimine göre toplanan bitkiler gölgede kurutulmalıdır. Kökü kullanılan bitkileri kıyarak demlemek suretiyle de kullanabilirsiniz. Bitkileri peş peşe kaynatarak veya demleyerek kullanmayınız, her seferinde taze  ürün kullanınız.
1.BÖLÜM
ÇALTI DİKENİ
(Kara Çalı, Kara Diken, Kışla Dikeni ve en popüler ismiyle Kapari)
Bu bitki akarsu kenarlarına yakın yerlerde yetişen Çamoluk’ta Kelkit Çayı kenarında bolca bulunan bir bitkidir. 1.5-2.00 mt boya ulaşabilmektedir. Çamoluk’un fındıklı köyünden topladığım düğme şeklindeki tohumlu çiçek kısımlarını gösterdiğim Alucralı bir hemşerim dere kenarlarında yetiştiğini özellikle Karaağaçtan aşağıya doğru İlimsu ve Moran Deresi taraflarında da bulunduğunu belirtmişti.

alt_dikeni

Aşağıdaki fotoğraf yöremizde toplanmış çaltı dikeninin çiçeğinin kurutulmuş halidir.

kurutulmus


Halk tababetinde; meyveleri haşlanır, suyu karaciğer ve böbrek hastalıklarında iltihap kurutucu ve idrar söktürücü olarak kullanılır. Tohumlarının haşlama suyu akciğer hastalıklarına (astım ve verem) karşı şifa için içilir. Yaprak ve kabuklarından hazırlanan çay karın ağrısı, ishal ve dizanteriye karşı büzüştürücü ve antiseptik olarak kullanılır.(1)  

Göğüs hastalıklarında tohumunun içini yemek çok faydalıdır. Böbrek ve mesanedeki kumları da eritir. Bu bitkinin köklerinin kabukları da kaynatılıp içilirse böbrek ve mesane hastalıklarına iyi gelir. İdrarı söktürür. (2)

-İshal için: Karaçalı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
-İdrarı söktürmek için: karaçalı yaprağı az Kavak yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Gastrit için: Karaçalı yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Yara ve İltihap için: Karaçalı yaprakları kaynatılıp yara ve iltihap pansuman edilir.
-Egzama ve kaşıntı için: Karaçalı dikeninin tohumları kekikle beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.
-Gözü kuvvetlendirmek için: Karaçalı dikeninin tohumları kaynatılıp göze pansuman yapılır; ayrıca balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. (3)
MUCİZE BİTKİ KAPARİNİN FAYDALARI
Cinsel Gücü Artırıcı, kabızlık giderici, idrar söktürücü, balgam söktürücü, solucan düşürücü, ağrı kesici, romatizma, felç, iskorbit hastalığı, kan bozuklukları, gut hastalığına, antitümör, hemoroid, dalak büyümesi, kalça rahatsızlıkları, adet düzenleyici ve sancıları, diş ağrıları, karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici, Multipl Skleroz MS hastalığı (4)

Yan Tesiri: Kabızlık yapabilir.

ÖKSE OTU (Çekem)
kse_Otu


Ökseotu armut, erik, zeytin ve çam gibi farklı ağaçlarda asalak olarak yetişebilen bir bitkidir. En makbul olanı çam ağacında yetişenidir. Çam ağacının uç dallarında asalak olarak ağaca kaynayıp büyüyen dalları sarıya çalan yaprakları yeşil renkli kolaylıkla kırılabilen (gevrek) özellikte bir bitkidir. Alucra ormanlarındaki çam ağaçlarının çoğunda kolaylıkla bulunmaktadır.
Ökseotu, yöresel adlandırmalara göre, çekem, , purç, gökçe, gevele, güvelek ve gövelek adlarıyla  anılan bir bitkidir. Özellikte yüksek (hiper) tansiyon hastaları için çok önemli bir bitkidir.
Şişliklerde lapa halinde konulur. Bu bitki zeytinyağıyla mayi yapılarak saçlara sürülürse saçları besler kuvvetlendirir ve uzatır.(2)
-Tansiyonu düşürmek için: Ökseotu, zeytin yaprağı ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Öksürük ve boğmaca için: Ökseotu öğütülüp bal ve incirle macun yapılarak yenilmeye devam edilir.
-Kalp düzenleyici olarak: Ökseotu, Oğulotuyla beraber kaynatılarak soğuk olarak içmeye devam edilir.
-Çıban için: Ökseotu, sirkeyle kaynatılarak çıbanlara sürülür.
-Yara-bere için: Meyvesi ezilip yara olan yerlere sarılır.
-Tırnak mantarı için: Meyvesi öğütülüp sarı zırnıkla beraber tırnağa bağlanır.
-Sivilce ve iltihaplı yaralar için: Meyvesi sirkeyle ezilip sivilcelere sürülür.
-İdrar söktürmek için: Ökseotu, mısır püskülüyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Not: Kaynamış suyu tavuklara içirilirse hasta olup toplu telef olmadıkları gözlemlenmiştir.
Yan Tesiri:  Boncuk gibi olan meyveleri zehirlidir. Dolayısıyla fazla kullanıldığı takdirde zararlıdır. Bilinci uyuşturur. Adaleleri zayıflatır ve ishal yapar. (3)


DEVE DİKENİ
devedikeni


Sığırkuyruğu gibi yol kenarlarında ve boş arazilerde, harabelerde yetişen Alucra’da bolca bulunan bir diken çeşididir.
Halk hekimliğinde; temizlenip kurutulmuş köklerinden hazırlanan çay, soğuk algınlıklarında hararet verici; yaprak, çiçek ve genç sürgünlerinden hazırlanan çay soğuk algınlıklarında terletici ve idrar söktürücü olarak kullanılır. Kök çiçek ve meyve karışımlarından hazırlanan çayı, ishale ve dizanteriye karşı faydalıdır.(1)
Deve dikeninden sirke elde edilir içilirse mideye iyi gelir; iştahı açar; hazım yaptırır. Kumları döker, cinsel gücü artırır.
Kökleri, yaprakları kaynatılıp içilirse baş dönmesine sara hastalığına iyi gelir. Balgamı çıkarır. Kandaki yabancı maddeleri temizler. Göğsü yumuşatır. Kadınların ay hallerini normalleştirir. Böbrek ve mesane kumlarını eritir.(2)
-Karaciğer yetersizliği için: Devedikeni ya da tohumları kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
-Zehirlenmelerde: Devedikeni kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.
-Sıtma: Devedikeni yalnız başına ya da kınayla beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.
-İştah açıcı olarak: Deve dikeni kaynatılarak balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.
-Mideyi güçlendirmek için:  Deve dikeni kaynatılarak balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.
-Hazmı kolaylaştırmak için: Deve dikeni kaynatılarak balla tatlandırılıp yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
-Kuvvet verici olarak: Deve dikeni kaynatılarak balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.
-Sarılık için: Devedikeni ayrıkotu köküyle beraber kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
-Alkolikler için: Devedikeni, alkolden tövbe etmiş, fakat burnu kızarmış, yüzü kızıl tövbekârların bu alkol lekelerini giderir. Devedikeni, kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak günde 3 su bardağı içilirse alkolün tahrip ettiği karaciğeri tedavi eder kızıllık gider.
-Sütü artırmak için: Devedikeni kaynatılıp balla içilir.
-Susuzluğu gidermek için: Devedikeninin genç taze filizi soyulup yenirse susuzluğu keser tatlı ve lezizdir.(3)

SIĞIR KUYRUĞU
sgr_kuyruu


Alucra’nın hemen, hemen her köyünde yaz aylarında yetişmektedir. Genellikle yol kenarlarında ve boş arazilerde olur.
Çiçeklerinden hazırlanan çay, solunum yolları hastalıklarında göğüs yumuşatıcı, iltihap kurutucu ve balgam kesici öksürük ilacı olarak kullanılır.
Kurutulmuş çiçeklerinden içilen çay, akciğer veremine karşı içilir. Çiçekli kısımlarının, hatmi gül, ebegümeci ve devetabanı çiçekleriyle karıştırılıp hazırlanan çayı, soğuk algınlığından ileri gelen solunum yolları hastalıklarında göğüs yumuşatıcı ve iltihap kurutucu olarak içilir.
Yaprak çiçek ve köklerinden hazırlanan çay mide-bağırsak hastalıklarında ishale ve dizanteriye karşı içilir. Kurutulmuş kök ve çiçeklerinden hazırlanan çay, boğaz ağrılarında gargara yapılır. Haşlanmış çiçekleri, iltihabı kurutmak için çıbanın üzerine sarılır. Yaprak ve çiçek birbiri yerine kullanılabilir.
Yağda pişirilen sığırkuyruğunun çiçekleri; yara çıban ve bilhassa basur memelerinin üzerine sarıldığında tedavi eder. Süt içerisinde kaynatılan sığırkuyruğu çiçekleri öksürüğü ve kabızlığı önler, ter söktürür ateş düşürür. Sıkılarak elde edilen özsu göz ağrılarını durdurur. Erzurum ve Kars bölgelerinde çiçek durumundayken sebze olarak tüketilir. Ayrıca çiçekleri ipliği sarı renge boyamada kullanılır.(1)
-Astım için: Sığırkuyruğu çiçeği sinirli ot ile birlikte kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. -Balgam söktürmek için: Sığırkuyruğu çiçeği, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Öksürük, bronşit ve nezle için: Sığırkuyruğu çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Apse, çıban ve yara için: Sığırkuyruğu yaprakları az suda kaynatılıp lapası vurulur.
-Uykusuzluk için: Sığırkuyruğu çiçeği kaynatılıp balla tatlandırılarak yatmadan önce içilir.
-Yanık için: Sığırkuyruğu çiçeği kaynatılıp sıkılır, süzülerek yanıkların üzerine pansuman yapılır.
-İltihap kurutucu olarak: Sığırkuyruğu çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse, mide, bağırsak ve mesane yollarındaki iltihapları kurutur.
-Egzama ve basur için: Sığırkuyruğu şahtere ile beraber kaynatılıp yemeklerden önce birer su bardağı içilmeye devam edilir. (3)
Çiçeğinin demlenerek içilmesinin prostatı erittiği de belirtilmektedir.

SİNİRLİ OT
sinirli_ot


Ülkemizin pek çok yerinde bulunduğu gibi Alucra’da da çayır ve bahçelerde otlar arasında yetişen bir bitkidir. Yaprakları salatalara katılarak da yenilebilir.
Kullanılan kısımları; yaprakları, kökü sapı ve tohumlarıdır. Dar ve geniş, karaciğer ağrıları yapraklı çeşitleri vardır.
Dar yapraklı sinirli otun etkisi taşıdığı tanen ve müshilajdan ileri gelmekte ve dahilen alımında kabızlıkta balgam söktürücü, göğüs yumuşatıcı, iltihap giderici, idrar artırıcı ve ağrı kesici etkiye sahiptir. Ayrıca öksürük, nefes darlığı, mide bağırsak sancısı ve ağrılarda kullanılır. Solunum yollarını açıcı, karın ağrılarını dindirici, karın şişliğini alıcı olarak, mide ekşimeleri, basur, sarılık, kan tükürme ve dizanteriye karşı kullanılır. Anti-bakteriyal etkisi vardır.
Yaprakları haricen, böcek ve yılan sokmalarında, taze çıbanların olgunlaştırılmasında, kaşıntıları gidermede, cerahatli yaraların tedavisinde kullanılır. Su buharında göz banyosu yapılır, suyu diş etleri ve diş ağrısında ve boğazdaki iltihaplara karşı gargara yapılır. Solunum yolu hastalıklarından boğmaca, akciğer astımı, şiddetli balgamlı öksürük, bronşit, burun kanaması ve nezleye karşı kullanılır. Bağırsak ve mide ülserinde, börek ve safra kesesi taşlarını düşürmede istifade edilir.
Geniş yapraklı sinirli otun yaprak, çiçek ve kökünden faydalanılır. Çiçek açma zamanında yaprakları A ve C vitaminince zengindir. Hafif ateşte ısıtılmış yapraklar haricen çıban, yara ve egzama üzerine kapatılarak onların çabuk olgunlaşmasını sağlamak maksadıyla kullanılır. Tohumları idrar söktürücü olarak dahile alınır. Bütün organlarından solucan düşürmede dahilen faydalanılır. Geniş yapraklı sinirli ot yapraklarından yemek de yapılabilir.(1)
Vereme, çıbanlara, basura, fistüle ve ağız yaralarına karşı faydalıdır.
Saf suyu çıkarılarak bardak, bardak içilirse bağırsak iltihabına karşı çok faydalıdır. Basur ve akciğer kanamalarını keser.
Tohumları bal ile macun yapılıp yutulursa aynı şifayı verir.
Kökleri ve yaprakları kaynatılarak gargara yapılırsa diş ağrılarına karşı iyi gelir.
Taze yaprakları, çıbanların üzerine konursa olgunlaştırır, iltihabını temizler iyileştirir.
Köpek ısırmalarında tuz ile lapa yapılır ve yara üzerine konur.(2)
-Astım ve nefes darlığı için: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Balgam söktürmek için: Sinirli ot ıhlamur ve meyan kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir.
-Basur için: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilir.
-Siyatik için: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Ağız yaraları için: sinirli ot kaynatılıp ağız gargara yapılır.
-Diş etleri için: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir ve ağız gargara yapılır.
-Hazmı kolaylaştırmak için: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra 1’er çay bardağı içmeye devam edilir.
-Nasır için: Sinirli otun lapasının yaprağı nasıra vurulmaya devam edilir.
-Tıkanıklık çözücü olarak: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
-Göz iltihabı için: Sinirli ot kaynatılır, süzülür göz pansuman yapılır.
-Yara için: Sinirli ot kaynatılıp, lapa olarak vurulur.
-Mide gastriti için: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.(3)
Kesiklerde kanı durdurmak için kanamanın üstüne bir tutam sinirli ot bağlanırsa kanamayı durdurur.
Yan tesiri: Mide ülseri olanlar dikkatli kullanmalıdır.

ŞERBETÇİ OTU
erbeti_otu1


Alucra’da yetişen şerbetçi otu resimde görünenin birebir aynısı değildir. Alucra’da bulunan şerbetçi otu daha çok Arda Köyü ve Moran taraflarında bulunmaktadır. Çamoluk’ta da Kelkit çayının kenarındaki bayırlarda yetişmektedir. Bu havalide ezeltere diye bilinmektedir. Alucra’da tam ismiyle bilinmemekte kekik diye Cumartesi pazarında satılmaktadır. Koku olarak kekikten daha keskin etkileyici değişik bir kokusu vardır. Uzun süre kokusuna maruz kalanlarda baş dönmesi görülebilir.

Aşağıdaki fotoğraf Arda köyüne inerken çeşmenin yakınlarındaki bayırlardan toplanmış
şerbetçi otunun çiçeklerinin kurutulmuş halidir.

 

serbetciotukurutulmus 


-İştah açıcı olarak: Şerbetçi otu kozası kaynatılarak balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.
-Sindirim bozukluğu için: Şerbetçi otu kozalağı kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra 1’er fincan içilir.
-Asabilik ve sinir bozukluğu için: Şerbetçi otu oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Uyku uyuyamama sorununda: Şerbetçi otu kozalağı, kedi otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yatmadan 2 saat önce birer çay bardağı içilir.
-Deri bakımı için: Şerbetçi otu kozalağı kaynatılıp balla krem yapılarak cilde sürülürse deriyi güçlendirir, yumuşatır, parlatır.
-Verem basilleri öldürücü olarak: Şerbetçi otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse verem mikrobunu öldürür.
-Sarılık için: Şerbetçi otu kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
-Aşırı zayıflıkta: Şerbetçi otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Şerbetçi otunun şehevi duyguları teskin etme özelliği de bulunmaktadır.(3)

AYRIK OTU
ayrk_otu


Çayır gibi otluk yerlerde bulunan ve yere yatay olarak gelişen bir bitkidir. Tarla veya bahçeyi sardığı için genelde tarla ve bahçe sahipleri bundan kurtulmak isterler. Ayrık otunun kökü şifalıdır. İyice yıkanıp topraktan arındırılması gerekmektedir. Herhangi bir yan tesiri yoktur.
Ayrık otunun kökü kaynatılarak bardak, bardak içilirse böbrek ve mesanedeki kumları döker, idrarı söktürür. Kan tükürmeyi keser, göğüs ve mideyi balgamdan temizler. Damarları genişletir kanı temizler.
3-4 gr. mesteki birer bardak ayrık otu suyu ile içilmeye devam edilirse baştaki balgamı akıtır.
İdrar zorluğunda ve yanmasında ıhlamur gibi kaynatılıp 3-5 su bardağı içilir.
Mesane iltihabında bir avuç ayrık kökü yeterince su ile kaynatılıp her gün 4-5 bardak içilir.
Böbrek kumunda kökleri kaynatılıp 15-20 gün içilmeye devam edilir.
Zehirli böcek ısırmalarında ısırılan yere lapa olarak uygulanır.
Basur kanamasında, yakılıp elde edilen külü pudra halinde bir gazlı bez ile basur üzerine konur.
Yaralarda külü yara üzerine pudra halinde uygulanır.(2)
-Susuzluğu gidermek için: Ayrık otu kaynatılıp, limon sıkılarak ya da sade olarak içilirse, yazın olan harareti ve susuzluğu giderir.
-Böbrek yetmezliğinde: Ayrık otu yalnız ve nane ile kaynatılıp içilmeye devam edilir.
-Mesane yolu iltihabında: Ayrık otu tek başına ya da papatya ve kekik gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse mesane yollarını temizler iltihapları kurutur.
-Karaciğer yetersizliğinde: Ayrık otu kökü kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Kan temizleyici olarak: Ayrık otu kökü tek başına ya da kekikle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
-Şişmanlık için: Ayrık otu kökü kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı ılık olarak içilmeye devam edilir.
-Sarılık için: Ayrık otu kökü tek başına ya da kekikle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
-Balgam için: Ayrık otu kökü kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak aç karnına içilmeye devam edilir.
-Gastrit İçin: Ayrık otu kökü kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Köpekler mideleri rahatsızlandığında bu otu yerler.
-Tıkanıklıkları açmak için: Ayrık otu kökü kaynatılıp balla tatlandırılıp ılık olarak aç karnına içilmeye devam edilirse böbrek, dalak, karaciğer tıkanıklıklarını açar.(3)
-Ayrık otu kökünün kaynatılarak elde edilen suyunun kireçlenmeyi çözmede de faydalı olduğu şeklinde halk tababetinde bilgi bulunmaktadır.
Faydalı bilgiler: Aşırı kabızlık sıkıntısı çekenler bir ay boyunca sabahları aç karnına bir adet kivi meyvesi yerlerse biiznillah bu sıkıntılarına şifa bulabileceklerdir.
Hazırlayan Murat TOSUN

KAYNAKLAR:
1-Lokman Hekimden Günümüze Bitkilerle Sağlıklı Yaşama, Doç.Dr. Hüseyin KOÇ, T.C.Kültür Bakanlığı, Kültür Eserleri sayı 2883
2- Asırlarca Uygulanmış İbni Sina’dan Terkipler, Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi, Arif PAMUK, Pamuk yayıncılık
3-Alternatif Tıp ve Şifa Sofrası, Mustafa ÖZER Bürde Yayınları, Fatih-İst.
4-.www.mailce.com/kapari-bitkisi-nerelerde-yetisir.html


Arif Pamuk Kimdir

1945 senesinde Giresun/Alucra ilçesine bağlı Yükselen köyünde dünyaya geldi. On yaşından itibaren Pamuk Hoca namıyla anılan babasının peşinden il il dolaştı. Delikanlı yaşları Beykoz'da geçti. Orta öğrenimini yarıda bırakıp din öğrenimine ağırlık verdi. Bu arada okul tahsilini de dışarıdan tamamladı. İstanbul'un çeşitli camilerinde on altı yıl imamlık ve müezzinlik yaptı. Ömrünün büyük bir kısmını bitkilere vakfetmiş bir din arifpamuk
adamının şifalı bitkiler konusuna olan ilgisinin nereden geldiğini kendi ağzından dinleyelim:" Yanında din eğitimi gördüğüm Fatih dersiamlarından Hacı Osman Akfırat Efendi'ye şifa arayan hastalar gelirdi. O da bitkilerden tedavi reçeteleri yazardı. Köy çocuğu olduğum için bütün bitkiler bana bilindik gelirdi. Onun reçetelerini not almaya başladım. Merakım arttıkça bu, Hoca Efendi'nin de dikkatini çekti. Kütüphanesindeki bitkiler üzerine olan bütün eserlerini bana hediye etti. Ben de İbni Sina, Davudi Antaki, Akil Murat, İbni Baytar, Taberi ve Tarsusi gibi daha birçok hekimin eserlerini inceledim. Bitkilerin " kocakarı ilaçları" şeklinde hafife alındığı dönemlerde tüm birikimlerimi okuyucularımla paylaştım. Sözün özü bu bilgiler bana ait değil; benim yaptığım bin yıl önce yaşamış hekimlerle okuyucu arasında köprü olmaktır."
Bitkilerle ilgili ilk eserini 1970'de çıkardı. Daha sonra peş peşe bu konuda halkımızın büyük rağbet gösterdiği eserleri yayınlanan Arif Pamuk, çok uzun emekler harcayarak hazırladığı eserlerini liyakatsiz birtakım insanların taklit ederek çıkarmaları sonucu bir müddet çalışmalarına ara verdi. Bugüne kadar şifalı bitkilerle ilgili 13, dini içerikli yüzlerce kitabı yayınlanan Arif Pamuk, piyasadaki yüzlerce kitaba kaynaklık etmektedir. Arif Pamuk evli ve dört çocuk babasıdır.

http://www.pamukyayincilik.com

 
Son Güncelleme ( Pazar, 02 Haziran 2013 )
 

Dernekten Haberler

YANGIN TANKINI TAMİR ETTİRDİK

Image Köyümüzün Yangın Söndürme Tankını Onardık

 
Bayramımız Mübarek Olsun

Hayırlı Bayramlar Dileriz

 
Köylü Susuz Kalmasın

Image Su Kuyusunun Motorunu Tamirini Yaptırdık

 
MÜDÜRÜMÜZÜ MAKAMINDA ZİYARET ETTİK

 Image Beyoğlu Belediyesi’nde Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü görevine getirilen değerli Köylümüz Sayın Ahmet Erhan Metinyurt'u Makamında Yönetim Olarak Ziyarette Bulunduk

 
GENCLER KAHVALTIDA BULUŞALIM

Image10 KASIMDA KAHVALTIDA BULUŞALIM

 
DUYURU

Image DÜĞÜN NİŞAN DAVETİYESİN KALDIRIYORUZ

 
SELAHATTİN SÜLEYMANOĞLU HALK FAKTORİNG A.Ş.GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

 ImageSELAHATTİN SÜLEYMANOĞLU HALK FAKTORİNG A.Ş.GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

 
Bayramımız Mübarek Olsun

 ImageRamazan bayramınızı kutlar mutlu huzurlu günler dileriz

 
NAZIM & NAİM KARDEŞLERİN İFTAR YEMEĞİ VAR

Image NAZIM & NAİM KARDEŞLERİN DERNEK LOKALİNDE İFTAR YEMEĞİ VAR

 
HÜRMÜS GİLİN İFTAR YEMEĞİ VAR

HÜRMÜSGİLİN DERNEK LOKALİNDE İFTAR YEMEĞİ VAR

 
HACI GİLİN İFTAR YEMEĞİ VAR

Image Hacı gilin Dernek Lokalinde İftar Yemeği Var

 
İFTARDA BULUŞALIM

 Image KENAN AĞCA'NIN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞALIM

 
AHMET & KEKLİK YANIKDAĞNIN MEVLİDİ VAR

Image AHMET VE KEKLİK YANIKDAĞ NIN DERNEKTE MEVLİDİ VAR

 
ALUCRALI BULUŞUYOR

Image 17 MART'TA ALUCRALILAR BULUŞUYOR

 
GENCLERİMİZ SAPANCADA

Image İĞDECİK GENCLİK KOLLARI SAPANCADA KAHVALTI YAPTI

 
HASTALARIMIZI ZİYARET ETTİK

Image HASTALARIMIZA YÖNETİM OLARAK ZİYARETTE BULUNDUK

 
KÖYÜMÜZÜN GENEL KURULU YAPILDI

 Image GENEL KULUL ŞECİMİ  YAPILDI

 
KONGREMİZ VAR

 Image 2019 &2020 KONGREMİZ DERNEK LOKALİNDE 

 
Alucra Vakfı Burs Koşulları Belirlendi

Image Burs icin Bilgilerinizi Bekliyoruz 

 
GENCLERLE BULUŞUYORUZ

 Image GENC KARDEŞLERİMİZLE DERNEK LOKALİNDE BULUŞUYORUZ

 
SALİH & ALİ KARDEŞLERİN MEVLİDİ VAR

ImageSALİH & ALİ CANİKLİ KARDEŞLERİN MEVLİDİ VAR

 
HACI GİLİN İFTAR YEMEĞİ VAR

ImageHACIGİLİN (AĞCA) LILARIN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞALIM

 
ŞABAN AĞCA'NIN İFTAR YEMEĞİ VAR

Image Şaban Ağca'nın Dernek Lokalinde İftar Yemeği Var

 
NAZIN & NAİM KARDEŞLERİN İFTAR YEMEĞİ VAR

 Image Yusuf Oğlu mustafa Yanıkdağ'nın Cocukları NAZIN & NAİM YANIKDAĞ'NIN Dernek Lokalinde İftar Yemekleri Var

 

 
YAYIKCILARIN İFTAR YEMEĞİ VAR

 Image HÜRMÜSGİL AİLESİNİN DERNEK LOKALİNDE İFTAR YEMEĞİ VAR

 
ABİMİZ ADAY ADAYI

Image Abimiz Selahaddin Süleymanoğlu Samsundan Aday Adayı

 
PİKNİKTE BULUŞALIM

Image RAMAZAN BAYRAMININ 3. GÜMÜ PİKNİKTE BULUŞALIM 

 
SALİH CANİKLİ'NİN MEVLİDİ VAR

ImageSALİH CANİKLİ'NİN DERNEK LOKALİNDE MEVLİDİ VAR

 
GÜNEŞ ENERJİSİNİDE ALDIK
 ImageKÖYÜMÜZÜN CAMİSİ İCİN HAYIR KURUMUNDAN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİ ALDIK 
 
BİRLİK OLMALIYIZ
Image KÖYÜMÜZÜN GÜZELLEŞMESİ İCİN BİRLİK OLMALIYIZ
 
ALUCRA VAKFI BURS AÇIKLAMASI 2017
 ImageBu yıl üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği burs için Vakfımızdan başvurular başlamıştır.
 
MEVLİTTE BULUŞALIM
 ImageŞABAN AĞCANIN 30 TEMMUZDA  MEVLİT YEMEĞİ VAR
 
KÖYÜMÜZÜN GURURUNA YENİ GÖREV
Image CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRLERİYLE BUGÜNE KADAR VERİLEN HER GÖREVİ LAYIKIYLA YERİNE GETİREN,BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ SAYIN NURETTİN CANİKLİYE YENİ GÖREV VERİLDİ
 
BEYOĞLU BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ
ImageBEYOĞLU BELEDİYESİNE KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ
 
DERNEKTE BAYRAMLAŞALIM
ImageBAYRAMIN 3. SALI GÜNÜ DERNEKTE BULUŞALIM
 
HACIGİLİN İFTAR YEMEĞİ VAR
Image MERHUM ŞERİF AĞCA'NIN COCUKLARININ İFTAR YEMEGİ VAR
 
HÜRMÜSGİL İFTAR VERİYOR
Image MERHUM HACI OSMAN YAYIKCININ COCUKLARI VE TORUNLARI İFTAR VERİYOR
 
İFTARDA BULUŞALIM

Image GELENEKSEL HALE GELEN 3. İFTAR ŞENLİĞİNDE BULUŞALIM

 
BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİK
Image BEYOĞLU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRÜ ; RUKİYE CANİKLİ'Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİK.
 
GALİP AĞCAYA TEŞEKKÜR EDERİZ
ImageGALİP AĞCAYA YARDIMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ
 
GENEL KURUL SECİMİNİ YAPTIK
Image GENEL KURUL TOPLANTIMIZ OY BİRLİĞİYLE YENİ YÖNETİMİNİ SECTİ
 
GENEL KURULA GİDİYORUZ
 ImageDERNEĞİMİZİN OLAĞAN GENELKURUL TOLANTISI 22 OCAK 2017 PAZARGÜNÜ
 
ALUCRA VAKFI BURS AÇIKLAMASI
ImageBu yıl üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği burs için Vakfımızdan başvurular başlamıştır.Dernek Yönetiminizle irtibata gecin

 

 
ALUCRA VAKFI BURS AÇIKLAMASI
 ImageBu yıl üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği burs için Vakfımızdan başvurular başlamıştır.Dernek  Yönetiminizle irtibata gecin

 

 
KÖYÜMÜZE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Image KÖY KONAĞIMIZA MASA VE SANDALYE TAKVİYESİ YAPILDI
 
ALUCRA VAKFINA BİZDEN BİRİ ADAY
Image

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanlığına Selahattin Süleymanoğlu aday olduğunu açıkladı.

 
ŞABAN AĞCA İFTAR YEMEĞİ VAR
Image BAŞKAN ŞABAN AĞCA İFTAR YEMEGİ VERİYOR
 
ERDEM & RECEP KARDEŞLER İFTAR VERİYOR
ImageRahmetli Bekir Yayıkcı'nın Cocukları Dernek 'te İftar Veriyorlar
 
İFTARDA BULUŞALIM
 Image 2. Geleneksel İftar Yemeğinde Buluşalım
 
BAŞBAKAN YARDIMCISI KÖYÜMÜZDEN CIKTI
Image Ülkemize,Milletimize,Giresunumuza, Alucramıza Allah Hayırlı Hizmetlerde Bulunmayı Nasip Etsin.
 
PİKNİKDE KÖYDE BULUŞALIM
Image BAYRAMDA GELENEKSEL HALE GELEN PİKNİK GEZİMİZİ KÖYDE YAPIYORUZ
 
PİKNİK GEZİMİZ BUSENE KÖYDE YAPIYORUZ
 Image  GELENEKSEL PİKNİK GEZİMİZİ BUSENE  BAYRAMDA KÖYDE YAPIYORUZ
 
GELENEK HALE GETİRELİM
 Image  HERAYIN SONUNDA DERNEK LOKALİNDE TOPLANIYORUZ 
 
HİZMETLERİMİZİN ACILIŞINI YAPIYORUZ
Image 14.11.2015 CUMARTESİ KÖYDE ACILIŞIMIZ VAR
 
GENCLERİMİZE İŞ İMKANI
 Image  GENC KARDEŞLERİMİZİN SİVİLERİNİ BİZE ULAŞTIRMASINI RİCA EDERİZ
 
DERNEK LOKALİNDE BAYRAMLAŞALIM
Image BAYRAMIN 4. GÜNÜ DERNEK LOKALİNDE KONGRE VE BAYRAMLAŞMAK İCİN BULUŞALIM
 
TATİLİ BERABER YAPALIM
Image BEYOĞLU BELEDİYESİ NİN KEFKENDEKİ TESİSLERİNDE BERABER TATİL YAPALIM
 
GENCLER HADİN DENİZE
ImageDERNEĞİMİZİN DÜZENLEDİĞİ GENCLERLE BULUŞUYORUZ  ADLI ETKİNLİĞE  GENC  KARDEŞLERİMİZ DAVETLİDİR
 
İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞALIM
ImageGECMİŞİMİZE BİR FATİHA OKUMAK İCİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞALIM
 
GEZİ ERTELENDİ
Image 14 HAZİRANDAKİ PİKNİK GEZİMİZİ İLERİ BİR TARİHE ERTELEDİ
 
Yerel Tatlar Festivaline Davetlisiniz
Image

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı ile Beyoğlu Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ve köy derneklerimizin de iştirak ettiği “Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali Alucra Günleri”ni 24 Mayıs 2015 Pazar günü Sütlüce’de gerçekleşecek.


 
KADIN KOLLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ
ImageFESHANEDE SUNUM YAPAN KADIN KOLLARIMIZA GÖSTERMİŞ OLDUKLARI ÖZ VERİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ
 
Kadın Kolları Binlerce Misafiri Ağırladı
Image

9.Giresun Günlerinde yöresel yemekleriyle Alucra Standını ziyaret eden binlerce misafiri ağırlayan Alucra'lı Bayanlarımız tarihe geçti.


 
8. Giresun Günleri için geri sayım başladı!
Imageİstanbul’da Giresunlular tarafından sabırsızlıkla beklenen büyük yürüyüş ve büyük gün yaklaşıyor.

 

 
HAFIZ BİZDEN İNŞALLAH
Image ALUCRA VAKFI GENCLİK KOLLARININ DÜZENLEDİĞİ KURAN'I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA BİZDE VARIZ
 
Kızımız Nuriye Karamanoğlu yoğun Bakımda
köyümüzün kızı nuriye karamanoğluı bağcılar tekten hastanesinde yatmaktadır
 
GENEL KURUL TROPLANTIMIZI YAPTIK
Image 2015-2016 GENEL KURULUMUZU BUGÜN YAPTIK
 
GENEL KURULA BEKLENİYORSUNUZ
Image   GENEL KURULU TOPLUYORUZ
 
KANDİLİNİZ MUBARERK OLSUN
Image KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN
 
YENİ YILINIZ KUTLARIZ
Image YENİ YILINIZI KUTLAR SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİZ
 
SECİME GİDİYORUZ
Image 25 OCAK 2015 DE GENEL KURUL TOPLANTIMIZ VARDIR
 
DERNEK LOKALİNDE MEVLİD VAR
Image   DORULLU ABLANIN DERNEKLOKALİNDE MEVLİDİ VAR
 
AİDATLARINIZI VE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ
Image İĞDECİK KÖYÜ MOBİL AİDAT SİSTEMİ DEVREDE
 
BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
Image Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...
 
HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Image KÖYÜMÜZÜN EVLADI NURETTİN CANİKLİ 62. HÜKÜMETE BAKAN OLDU
 
FOKLOR ELBİSESİ BİZDEN
Image KÖYÜMÜZÜN TERZİSİ DEN FOKLOR ELBİSESİ
 
BAYRAMIMIZ MUBAREK OLSUN
Image  ŞEKER BAYRAMIMIZ MUBAREK OLSUN
 
KADİR GECEMİZ MUBAREK OLSUN
ImageSofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

 
DERNEK YÖNETİMİNDEN DUYURU
Image DERNEĞİMİZDE AİDAT TOPLAMAK HERZAMAN SORUN OLMUŞTUR BU SORUNU CÖZMEMİZ İCİN BİZE YARDIMCI OLURMUSUNUZ
 
MİRAC KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN
Image
Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kalbiniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.. 
 

 
KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN
Image Regaip Kandili nedir? Regaip Kandili ne zaman?Regaip Kandili bu yıl 1 Mayıs 2014 Perşembe akşamını 2 Mayıs 2014 Cuma gününe bağlayan geceye denk geliyor. İslam âleminin heyecanla beklediği mübarek üç aylar,Regaip Kandili ile taçlanacak.
 
BABAMIZIN MEVLİDİNE BEKLERİZ
Image YAKIN ZAMANDA KAYBETTİĞİMİZ BABAMIZIN MEVLİDİNE TÜM DOSTLARIMIZI BEKLERİZ
 
DERNEK LOKALİNİN TAPUSU CIKTI
Image KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE OKMEYDANINDA DAĞITILAN TAPULAR DERNEK LOKALİNEDE CIKMIŞTIR
 
MEVLİD KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN
ImageMevlit ;Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.
Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır
Mevlid Kandili Nedir Anlamı bilgi ; İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir.

 
KRBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
ImageKURBAN BAYRAMINIZI KUTLAR SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİZ
 
Alucra Vakfı 2013-2014 Yılı Burs Başvuru Şartları
Image
 
ROTA TURİZİM YEŞİLPINAR ŞUBESİNİ ACTI
Image
 DURMUŞ KARACAYIR ROTA TURİZİMİN YEŞİL PINAR ŞUBESİ OLDU
 
RAMAZAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
ImageBayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...
 
KADİR GECENİZ MUBAREK OLSUN
Image
Kadir Gecesi 2013, Ramazan ayının 27. gecesi "Kadir Gecesi"dir. Kadir Gecesi nedir? 2013 Kadir Gecesi Ne Zaman? İşte Bin Aydan daha önemli Kadir Gecesi Anlamı, Kadir Gecesi Duası, Kadir Gecesi Mesajları, Kadir Gecesi hakkında tüm detayları...
 
PİKNİK DE BULUŞALIM
Image23 HAZİRAN 2013 PAZAR GÜNÜ DERNEĞİMİZİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU GELENEKSEL KIR GEZİSİNDE SİZLERİ ARAMIZDA GÖRMEKTEN ONUR DUYARIZ
 
MİRAC KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN
ImageAllah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kalbiniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
 
REGAİP KANDİLİMİZ MUBAREK OLSUN
Image
REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN... Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun.! Gönül güneşiniz hiç solmasın.! Gününüz, yüzünüz, gözünüz aydın olsun! Hayatınızın her anına, her zamanına nur dolsun.! Dualarınız kabul Kandilimiz Mübarek olsun.! Selam ve dua ile kalın... Dualarda Buluşmak Dileğiyle Hayırlı Kandiller ...
 
7. Giresun Günleri Başladı
Image7. Giresun Günleri Feshane’de başladı. Bu yıl ilk defa Perşembe günü başlatılan etkinlik öncekilerin kalabalığını aratmadı.
 
ENİŞTEMİZİN MEVLİDİ VAR
Image
RAHMETLİ HACIİSMAİL METİNYURTUN  DAMADI NIN MEVLİDİ VAR
 
Kadın Kollarımızın Kutlu Doğum Etkinliğine Davetlisiniz
ImageMüslümanlar asırlardır, Yüce ve Kudret sahibi yaratıcının son mesajı olan Kuranı Kerimi insanlara duyurmak, öğretmek, Dünya ve Ahiret saadetini kazanmalarına örneklik etmekle görevlendirilen Hz. Peygamberin hayatını araştırmaya, öğrenmeye büyük önem vermiştir. Onun doğumundan vefatına kadar olan hayatıyla ilgili ciltler dolusu kitaplar yazılmıştır.
 
DERNEK LOKALİNDE ÇAYA BEKLİYORUZ
Image
21,04,2013 PAZAR GÜNÜ DERNEK LOKALİNDE YÖNETİMİN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTI YA BEKLİYORUZ
 
TEMPO TV DE BULUŞALIM
Image
DERNEĞİMİZİN  DÜZENLEMİŞ OLDUĞU TEMPO TV DEKÖYÜMÜZÜN TANITIMI YAPILCAKTIR
 
Alucra Vakfı ve Köy Dernekleri Giresun Günlerine Hazırlanıyor
Image

Beyoğlu’nda bulunan Alucra Vakfı ve Vakıf'a bağlı köy dernekleri 7. Giresun Günleri ile ilgili hazırlıkları istişare etmek için toplanıyor.

 
 
23 HAZİRAN DA PİKNİKDE BULUŞALIM

Image

23 HAZİRAN 2013 PAZARGÜNÜ GECEN YILKİ PİKNİK ALANINDA BULUŞALIM

 
GENEL KURUL SECİMİ YAPILDI
ImageÖMER BAŞKAN YOLA DEVAM DEDİ
 
DERNEĞİMİZE SAHİP CIKALIM
Image

03 ŞUBAT 2013 GÜNÜ GENELKURUL TOPLANTISINI TEKRARLIYCAĞIZ
 
YENİ BİR YÖNETİM SECEMEDİK
Image
BU GÜN YAPMIŞ OLDUĞUMUZ YÖNETİMİ YENİLİYEMEDİK
 
YÖNETİME TAZE KAN ARANIYOR
Image

GİRESUN İLİ ALUCRA İLÇESİ İĞDECİK KÖYÜ KALKINDIRMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU SEÇİMİ PAZAR GÜNÜ DERNEK LOKALİNDE YAPILACAKTIR



 
GENEL KURUL İLANI
Image GİRESUN İLİ ALUCRA İLCESİ İĞDECİKKÖYÜ KALKINDIRMA DERNEĞİ GENEL KURUL İLANI

 
MEVLİD KANDİLİNİZ'İNİZ MUBAREK OLSUN
ImageAllah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

 
Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışmasına Davetlisiniz
Image

Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışmasına Davetlisiniz

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Gençlik Kolları 3. Köyler Arası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışmasına Davetlisiniz.


 
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
Image YENİ YILINIZI KUTLAR SAĞLIK MUTLULUK DİLERİZ
 
HAYDİ ALUCRALI HANIMLAR
Image KUDÜSTE AKIYOR OLUK OLUK KANLAR BUNA DUYARSIZ KALAMAZ ALUCRA LILAR
 
Alucra 1. Derece Deprem Kuşağında
ImageGiresun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü "Depreme ne kadar hazırlıklıyız" konulu bir basın bülteni yayınladı.
 
KURBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
Image Kurban bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını dileriz Bayramın dördüncü günü dernek lokalinde bayramlaşma vardır tüm köylülerimiz davetlidir
DERNEK YÖNETİMİ

 
ALUCRA KALKINMA VE EĞİTİM VAKFI OLAĞAN GENEL KURULU
ImageSayın Mütevelli Üyemiz,

 

Genel Kurulun neticelendirilmesi için,çoğunluğu sağlayabilmek adına katılımınız önem teşkil etmektedir.


 
TÜRKİYE'NİN ALUCRALI DERNEK KRALI
Image


Türkiye'nin Alucralı Dernek Kralı

Geçenlerde gözüme Doludere Köyünden olan Erkan Mutlu kardeşimizin elindeki siyah beyaz gazetenin başlığı ilişti. 24 Temmuz 1965 tarihli Cumhuriyet Gazetesinin manşetinde Alucralı bir hemşehrimizin önemli bir başarısını anlatıyordu. Merakla okuduğum haberi şimdi siz değerli hemşehrilerimizle paylaşıyoruz..


 
MÜSLÜM CANİKLİNİN MEVLİD İNDE BULUŞALIM
MÜSLÜM CANİKLİNİN PAZAR GÜNÜ ÖĞLE NAMAZINA MÜTAKİP DERNEKLOKALİNDE MEVLİDİ VARDIR
 
KADİR GECENİZ MUBAREK OLSUN
Imagekadir geceniz mubarek ve hayırlara vesilolsun
 
PİKNİK DE BULUŞALIM
Image17 Haziran 2012 Pazar günü Şişli vakfı Ayvat bendi mesire yeri kemerburgaz OPET karşısından çiftalan yolu kurtkemeri meckii istanbul İrtibat ömer metinyurt 05322918089--rüstem yayıkcı 05323506531--yücel yanıkdağ 05347636328---05056271956
 
KURAN ZİYAFETİ
ImageYeşilpınarda igdecik köyü olarak yeni toplantı düzenliyerek birlik ve beraberliğimizi  pekiştirmek haftada birgünolsun birbirimizi görmek muhabbet etmek amacıyla her cumartesi saat 20.00de her hafta birevde KURAN okuyup ölmüşlerimize duğalar okuyorz katılmak isteyen dostlarımızıda aramızda görmekten memnunoluruz
 
İSTANBUL SEYAHAT TAN KÖYÜMÜZE HİZMET
Imageistanbul seyahat köyümüze özel olarak yetim gelir düzeyi düşük komşularımızdan Alucra İstanbul arası seyahatlerde hergün birkişiyi misafir (ücretsiz) seyahat imkanı sağlıyor faydalanmak icin dernek yönetimiyle irtibata gecebilirsiniz
 
BAYRAMLAŞTIK

ImageALUCRA VAKFI BAYRAMDA DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

 
KOMŞULARIMIZA VE DERNEK ÜYELERİMİZE DUYURU

ImageTümkomşularımızın ve üyelerimizin askerliğini yapmış olan çocuklarını derneğe üye kaydettirmelerini ve dernek lokaline getirip komşularıyla, köylüleriyle tanıştırmalarını rica ediyoruz.

Gençlerimizi derneğe alıştıralım, dernekçiliği sevdirelim. Gençlerimizi birbirleriyle tanıştıralım ve kaynaştıralım. Gençlerimizi derneğimize kazandıralım.

Dernek Yönetim Kurulu

 
Dernek Yönetiminden Üyelere Duyuru
ImageDerneğimize aidat borcu olan tüm dernek üyelerimizin aidat borçlarını en kısa zamanda ödemelerini rica ederiz. Hem eski yıllara ait ve hem de 2010-2011 yıllarına ait aidat borçlarını ödemelerini rica ediyoruz.
 

Mobil Aidat

Mobil Aidat

Üye Girişi

Üye Girişi

Atatürk Köşesi

Duyurular



DÜĞÜN GÜNLERİ

DÜĞÜN NİŞAN GÜNLERİNİZİ BURDAN YAYINLAYALIM



Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
nuri
selaattin SÜLEYMANOĞLU'NA HAYIRLI UĞURLU
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Kaybettiklerimiz

Sanal Mezarlık

Chat

Herkes burada, sen neredesin?
Chat
Chat için üye girişi yapmalısınız!
Üye Ol

Okuyucu Yorumları

  • Allah kabul etsin. Makamı Cennet inşallah.
  • Bir iğdecikli olarak O'nunla gurur duyuyorum. Rabb...
  • okun duğunu bilelim her okuduğun haberin altına yo...
  • öncelikle başkanımıza ve ekibine başarılar dilerim...
  • EY ALUCRALIYIM DİYE GEÇİNEN İSTANBUL DA YAŞAYANLAR...

Dinimiz İslam

Kur'an-ı Kerim Dinle






































































































































































 
KDS Konsepti | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi