Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Cenaze Haberleri arrow MUHTARLIKTAN DUYURULUR
MUHTARLIKTAN DUYURULUR Yazdır E-posta
Cumartesi, 16 Mart 2013

KÖYÜMÜZE NİSAN AYINDA KADASTRO GELECEK KÖYLÜLERİMİZE DUYURULUR
MUHTAR  KEMAL YAYIKCI  05388232270


 
1842 yılına ait Norveç kadastro kayıtları, her arsanın ismi, sahipleri, eski ve yenikayıt numaralarını göstermektedir.
1825 yılına ait Çekoslovak kadastro haritası
Lézignan, Hautes-Pyrénées civarında Napolyon kadastrosu için toprak kullanımını gösteren kadastral harita (1809). Etiketler, yukardan aşağı, kır, kullanılabilir toprak, otlak, bağ/bahçe, maki, orman, kestane ağaçları, kayalık, bataklık.

Kadastro, bir bölgedeki özel arsaların kaydıdır;[1] bu arsalar sistematik şekilde numaralandırılır, her birinin çevresi ve parsel tanımlayıcısı büyük ölçekli haritalarda gösterilir, hem haritada hem de kayıt defterinde bu arsanın niteliği, büyüklüğü, değeri ve onunla ilgili hukukî haklar belirtilir.[2] Gündelik dilde kadastronun birkaç anlamı vardır: Birincisi, özel arsaların bir kamu kuruluşunda tutulan kayıtlarıdır. İkinci anlamı bu kayıtları tutan ve onları idare eden kuruluşun adıdır. Üçüncü anlamı bu kuruluşun yaptığı işlerdir. Türk Dil Kurumu kadastroyu "bir ülkedeki her çeşit arazi ve mülk yerinin, alanının, sınırlarının ve değerlerinin devlet eliyle belirlenip plana bağlanması işi" olarak tanımlar.[3] Türk Kadastro Kanunu'nda kadastro "taşınmaz malların sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve üzerindeki hakların tespit edilmesi işlemi" olarak tanımlanmıştır.[4] Sıfat hali "kadastral"dir. Kadastral haritalara güncel dilde tapu haritası veya kadastro paftası da denir. Kadastrolar dünyada çoğu ülkede, tapu sicili gibi başka belgelerin eşliğinde kullanılır.

Etimoloji [değiştir]

Kadastro, Fransızca "Cadastre", o dile de İtalyanca "catastro" sözcüğünden gelmiştir. Catastro sözcüğünün kaynağı Yunanca κατάστιχον ([katastikhon], defter veya kayıt) ve ondan önce κατά στίχον ([kata stikhon] "çizgi üzerinden") sözcükleridir; yani kadastro arsa sınırlarını belirleyen köşe taşları arasındaki düz çizgiler ve mesafeler boyunca ilerlemek kavramından türetilmiştir. Bizans İmparatorluğunda toprak vergisinin adı katastikon olmuş, Venedik Cumhuriyeti kendi vergi sistemi için Bizans sistemini uygulamış ve bu adı catasticon olarak yeniden İtalyancalaştırmıştır.[5]

Amaç [değiştir]

Kadastro kayıtlarının üç amacı vardır: 1) ödenecek emlak vergisi miktarını belirlemek için bir toprağın değerini kaydetmek, 2) mülkiyet haklarının korunması için toprağın boyutlarını ve sınırlarını belirlemek, 3) imar planlaması ve kırsal kalkınma için bir temel oluşturmak. Farklı ülkelerde bu amaçların hangisinin önde geldiğine bağlı olarak kadastronun farklı anlamları, farklı kurumlaşmaları olabilir. Örneğin eski Doğu Bloğu ülkelerinde özel mülkiyet olmamasına rapmen kadastro daireleri vardı, bunların amacı beş yıllık kalkınma planlarına destek olmaktı; bu ülkelerin kadastro kayıtlarında toprak kalitesi, su kaynakları ve yollara yakınlık, iklim şartları gibi bilgiler bulunurdu. Batı Avrupa'da kadastronun amacı toprak vergisinin toplanmasını sağlamakken, Britanya'da esas amaç mülkiyet haklarının korunmasıdır.[6]

Bu amaçlara hizmet eden üç tip kadastro bilgisi olabilir: 1) malî kadastro: toprağın değeri, 2) hukuki kadastro: toprak üzerindeki haklar. 3) geometrik kadastro: toprağın ölçümleri, parçaları, gösterimi ve konumu hakkında bilgiler. Çoğu ülkede bu bilgilerin üçü de kaydedilir.

Toprak değeri genelde alım-satım bilgilerine dayalıdır ama ihtiyaca göre bazen toprağın değeri yeniden belirlenebilir.

Hukuki kadastro bilgilerinde örneğin ipotekli bir arsada hem arsanın sahibi hem de ipotek sahibi belirtilebilir, bir derebeylik sisteminde hem toprağın sahibi hem de üzerinde çalışan çiftçi belirtilebilir, başka durumlarda geçiş veya kullanım hakları, mülkiyetten ayrı olarak kaydedilebilir. Geometrik kadastro bilgilerini elde etmek için haritacılık ve yazılı metinlerdeki arazi tariflerine dayanılır. Yazılı kayıtların olmaması halinde yerel yetkililerin sözlü ifadesine de dayanılabilir.

Tarih [değiştir]

Fransa'da Maine-et-Loire'da 1750'den kalma bir derebeylik arazı planı.

Kişilerin topraklarının sınırlarının bilinmesi gereği çok eskilere dayanır. MÖ 3000 yıllarında Nil vadisindeki tarım haklarının düzenlenmesi için kayıtlar mevcuttur.

Girsu'da (Mezopotamya'da) M.Ö. 2300 yıllarına ait bir kil tablette bir grup toprak parselinin planları, yüzölçümleri ve tasfirleri bulunmuştur. Etrüsk medeniyeti hakkındaki Etrusca disciplina belgelerinde, şehirlerin kurulmasında kadastro işlemlerinin dinî ve töresel bir bağlam içinde yapıldığı yazılıdır.

Sümer kralı Şulgi, Ur şehri için bir toprak kayıt sistemi kurmuştur.

Roma eyaletlerinde toprak vergisi capitatio terreno nun toplanmasında vergi amaçlı toprak birimlerine "capitatio" (veya capist) denirdi. Bu toprak birimlerin kaydına (bir başka görüşe göre, bir bölgedeki toprak sahiplerinin kaydına) Capitastrum denirdi. Orta çağlarda bu kayıtlar capitastrum olarak adlandırılırdı ve bu sözcük sonra catastrum olarak değişmiştir.[7]

Orta Çağlarda Avrupa'da kadastronun amacı, vergi toplamak amacıyla kilise topraklarının, derebeylerinin, çiftçilerin toprakların büyüklüğünü belirlemekti. Bu kayıtlar mülkü tasvir edip yaklaşık büyüklüğünü belirtmenin yanı sıra, bazen basit planlar da içerirdi. Derebeyi için çalışan vasallar durumunda toprağın sahibi olan derebeyi ve onu çalıştıran çiftçinin adları da kaydedilirdi. İngiltere'de Domesday Book bunun ilk örneklerindendir. I. William emriyle 1086'da İngiltere'nin her tarafında toprak sahiplerinin ne kadar toprak ve hayvan sahibi olduğu belirlenmişti. Bu kitaba dayanarak kimin ne kadar vergi ödeyeceği belirlenmişti.

Araplar'ın 10. yy'da Sicilya'yı istilasında defter adı verilen basit bir toprak kayıt sistemi başlatılmıştır. Bu sistem Güney İtalya'nın Normanlar tarafından istilasından sonra Catalogus baronum olarak geliştirilmiştir.

Fransız ihtilaline kadar Fransa'daki kadastro çalışmaları yerel amaçlar (derebeyi için) için kullanılırdı. VII. Charles, XIV. Louis ve XV. Louis, merkezî bir kadastro oluşturmaya gayret etmelerine rağmen politik direnme, ekonomik imkasızlıklar ve ölçüm araçlarının yetersizliği nedeniyle bunu gerçekleştirememişlerdir. Yerel kadastro kayitlari vardi ama herbiri farklı esaslara göre çalışırdı. İlk defa Napolyon, Fransa'daki 100 milyon toprağın herbirini kaydettirmiştir. Avrupa'daki millî kadastro sistemleri Napolyon'un girişimiyle ilk defa Avrupada 15 Eylül 1807'de başlamıştır. İlk haritalı kadastro kayıtları 18. yüzyılda Savoya Dükalığı'nda hazırlanmıştır.

Osmanlılarda toprak kayıtları tahrir defterlerinde tutulurdu. Bu defterlerde vergi mükellefleri ve onların mülkleri hakkında bilgiler tutulurdu.

Kadastral harita [değiştir]

1850'lerde ABD'de odometre kullanan bir mesahacı

Kadastral harita, bir bölgedeki tüm emlağın (arsa ve binaların) haritasıdır ve kadastro kayıtlarının parçasıdır. Tapu dairesindeki kayıtlı mülklerin konumu ve sınırların resmî kanıtı sayılır. Haritada arsaların sınırları ve kayıt numaraları, belediye sınırları, binalar ve arazinin kullanım amacı kaydedilebilir.

Türkiye'de kadastral haritalar parsel, ada gibi parçalara bölünebilir. Kadastro parseli, sınırları belli bir mülkiyet arazisidir. Kadastral ada çevresi doğal kadastral ada ve yapay sınırlarla çevrili olan yere kadastral ada denir. İmar uygulaması yapılınca kadastro parsellerinin yerine imar parselleri gelir. Kadastral yollar, imar planı olmayan bölgelerde kadastro haritalarındaki kimsenin mülkiyetinde olmayan alanlardır. İmar planı yapıldığında imar planları genelde bu yollara göre oluşur.

Kadastro haritaları altyapı yatırımlarının belirlenmesinde, uzun vadeli jeolojik ve ekolojik çalışmalarda da gözününe alınır, eğer toprak mülkiyeti, incelenen olguda bir rol oynuyorsa. Kadastro haritalarında bölge isimleri, parsel ve tapu numaraları, mevcut yapıların yerleri bitişik yol ve sokak isimleri, belli sınırları uzunlukları ve daha eski haritalara referenslar bulunur.

Standart topografik kadastral haritalar, planimetre ayrıntıları ve özellikle mülkiyet sınırlarını ayrı, yükseklik bilgilerini (eşyükseklik eğrisi) ayrı, göstermek üzere iki kalıp halinde ve birbirleri ile çakıştırılabilir nitelikte üretilen paftalardır. Haritada doğal sınırlar (yol, kıyı, nehir gibi) ve binalar da belirtilebilir. Modern kadastro haritalarında ise coğrafi bilgi sistemleri kullanılmaktadır. Kadastral harita yapmak için arazide saha ölçüm yapan kişilere mesahacı denir.

Kadastral haritalarin üretilmesi için arazi ölçümleri yapıldığı gibi havadan fotoğraf alımı da kullanılır. Bu ölçümler geodezik ve fotogrametrik bilgisayar programlarla haritalara dönüştürülür.

Tapu kayıtları ile ilişki [değiştir]

Tapu, bir emlağın mülkiyetinin kime ait olduğunu gösteren belgedir. Kadastro ise o emlağın büyüklüğünü ve konumunu tanımlar. Çeşitli ülkelerde tapu ve kadastro idaresi arasındaki ilişkiler farklıdır.[8]

  • Alman sisteminde tapu, kadastral sisteme bağlıdır. Her arsanın sahibi merkezi bir kurumda kayıtlıdır, devlet o arsanın sahibinin kim olduğunu kayıtlarında tutar. Kadastronun amacı toprak ve parselleri tespit etmektir, bu yüzden kadstro dairesi çevre bakanlığı (veya benzeri) bir bakanlığa bağlı olur.
  • Fransız/Latin/ABD sisteminde arsanın özellikleri tapu belgesi üzerinde kaytılıdır. Alım satım yapıldıktan sonra yeni mal sahibi tapusunu kaydettirir. Tapuda belirtilen arsa özellikleri kadastrodakini tutmayabilir. Kadastro kaydı toprak kaydından ayrı olarak yapılan bir işlemdir. Arazi ölçümlerinin esas amacı vergilendirmedir, bu yüzden kadastro dairesi maliye bakanlığına bağlıdır.
  • İngiliz sisteminde tapu ve kadastro kayıt sistemi bütünleşmiştir. Arsanın tespiti tapu işleminin parçasıdır.
Son Güncelleme ( Pazar, 02 Haziran 2013 )
 

Cenaze Haberleri

Behcet Yayıkcı Vefat Etti

Image Öğretmenimiz Behcet Yayıkcı Vefat Etti

 
Ayşe Metinyurt Vefat Etti

 Imageİhsangilin Ayşe Metinyurt Vefat Etti

 
Münevver Yemez Vefat Etti

ImageTerzi Ahmedin Eşi Münevver Yemez Vefat Etti

 
Minta Metinyurt Vefat Etti

ImageMinta Metinyurt Şebinkarahisarda Vefat Etti

 
Hanife Ağca Vefat Etti

Image Galipgilin Hanife Ağca Vefat Etti

 
Medine Yengemizi Kaybettik

ImageMedine Yengemizi İzmirde Kaybettik

 
AYSEL YENGEMİZ VEFAT ETTİ

Image OSMAN GÖRÜNMEZİN EŞİ AYSEL VEFAT ETTİ

 
Köpük safa Vefat Etti

Image Adem Karacayırın Halası Köpük Vefat Etti

 
Ahmet Metinyutu Kaybettik

 Image Abbas Oğlu Ahmet Metinyurtu Kaybettik

 
Ahmet Vermez Vefat Etti

ImageTellilin Ahmet Vermez Korana Hastalığından Vefat Etti

 
Yengemizin Babası Vefat Etti

Selahattin SÜLEYMANOĞLU'nun Kayın Babası Samsunda Defnedildi

 
Şaziye Metinyurt Vefat Etti

Image Şaziye Metinyurt Vefat Etti C enazesi Pazar Günü Öğlen Namazına Mütakip Köyde Defnedilcektir

 

 
YÜKSEL CANİKLİ VEFAT ETTİ

 Image YÜKSEL CANİKLİ ÜNYEDE VEFAT ETTİ

 
ALİ AĞACA VEFAT ETTİ

Image (GÖVÜŞ)  ALİ VEFAT ETTİ

 
Halise Karacayır Vefat Etti

Halise Karacayırın Cenazesi Valide Camisinden Kalkacaktır

 
SAFİNAZ HALAMIZ VEFAT ETTİ

Image FATMA SAFİNAZ DOKUMACI VEFAT ETTİ

 
ALİ METİNYURT VEFAT ETTİ

Image ALİ METİNYURT ŞAFAK HASTANESİNDE HAYATINI KAYBETTİ

 
AYŞE HATUN VEFAT ETTİ

Image CİCEKCİLERİN AYŞE HATUN YANIKDAĞ VEFAT ETTİ

 
REMZİ AĞCA VEFAT ETTİ

 Image GALİP GİLİN REMZİ AĞCA VEFAT ETTİ

 
HÜSEYİN YEMEZİ KAYBETTİK

 Image ESKİ MUHTARLARDAN HÜSEYİN YEMEZ ANKARADA VEFATETTİ

 
ZÖHRE YAYIKCI VEFATETTİ

ImageHAMİT YAYIKCININ HANIMI ZÖHRE VEFAT ETTİ

 
ARİF YANIKDAĞ VEFAT ETTİ

 Image ARİF YANIKDAĞ KÖYDE VEFAT ETTİ

 
TAŞTANIN KAYIN VALİDESİ VEFAT ETTİ

 Image YUNUS TAŞTANIN KAYIN VALİDESİ VEFAT ETTİ

 
OSMAN ZİYA METİNYURT VEFAT ETTİ

Image OSMAN ZİYA METİNYURT VEFAT ETTİ

 
CİCEKCİYİ KAYBETTİK

ImageCİCEKCİ HÜSEYİN YANIKDAĞ VEFAT ETTİ

 
POLİSİMİZ VEFAT ETTİ

Image EMEKLİ POLİSİMİZ ADNAN AĞCA VEFAT ETTİ

 
ELMAS CANİKLİ VEFAT ETTİ

Image ELMAS CANİKLİ SİVASTA YATMAKTA OLDUĞU HASTANEDE VEFAT ETTİ

 
İpek Yanıkdağ Vefat Etti

Image Hüseyin Yanıkdağ'nın Annesi Vefatetti

 
ZEHRANIN TORUNU VEFAT ETTİ

 Image ZEHRA (yemez)TAŞKININ TORUNU ANKARADA VEFAT ETTİ

 
TORUNUMUZ VEFAT ETTİ

Image SIRRI (mehmet ağcanın) torunu üniversite yolunda vefat etti

 
ABİMİZİN KAYIN VALİDELERİ VEFAT ETTİ

ImageSELAHATTİN SÜLEYMANOĞLU!NUN KAYIN VALİDESİ VEFAT ETTİ

 
VESİLE ABLAMIZ VEFAT ETTİ

 Image DURMUŞ VE CELİL KARACAYIRIN ABLASI VESİLE VEFAT ETTİ

 
ENİŞTEMİZ NECDET SOLAK VEFAT ETTİ
Image MUSTAFA VE ÖMER VERMEZ KARDEŞLERİN ENİŞTELERİ VEFAT ETTİ
 
DAYIMIZI KAYBETTİK
ImageSALİH CANİKLİYİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE KAYBETTİK
 
ALİ CANİKLİ'Yİ KAYBETTİK
ImageALİ CANİKLİ BEYİN KANAMASI NEDENİYLE HAYATINI KATBETTİ
 
FATMA YANIKDAĞ VEFAT ETTİ
EŞREF GİLİN HAVARNALI (FATMA) YANIKDAĞ VEFAT ETMİŞTİR
 
ŞERİF METİNYURT VEFAT ETTİ
Image
 
FADİME AĞCA VEFAT ETTİ
 ImageFADİME AĞCA ABLAMIZ HAKKA YÜRÜDÜ
 
OKTAY METİNYURT'UN ACI GÜNÜ
 ImageOKTAY METİNYURT'UN KAYIN VALİDESİ VEFAT ETMİŞTİR
 
ENİŞTEMİZİ KAYBETTİK
Image KÖYÜMÜZÜN ENİŞTESİ ABDULLAH SÜLEYMANOĞLU VEFAT ETTİ
 
FİRDES ABLAMIZI KAYBETTİK
 Image İBİŞGİLİN FİRDES AĞCAYI KAYBETTİK
 
FAHRİYE AĞCA VEFATETTİ
Image NURİGİLİN FAHRİYE AĞCA VEFATETTİ 
 
SÜLEYMAN AĞCA VEFATETTİ
Image NURİGİLİN SÜLEYMAN AĞCA VEFATETTİ
 
ZEYNEP YANIKDAĞ VEFAT ETTİ
 Image  TOPAL HACININ HANIMI VEFATETTİ
 
SAFİNAZ YÜCEYURT VEFATETTİ
Image DURSUN YÜCEYURT'UN ANNESİ SAFİNAZ CENAZESİ YARIN KÖYE KALDIRILIYOR
 
MEHMET SOYSAL VEFAT ETTİ
Image KÖYÜMÜZÜN İMAMLARINDAN ADEM SOYSALIN BABASI VEFAT ETTİ
 
SEYFİ KARACAYIRIN HANIMI VEFATETTİ
 Image  KÖYÜMÜZ SAKİNLERİNDEN SEYFİ KARACAYIRIN EŞİ KADER VEFAT ETTİ
 
HASAN DAYIMIZ VEFAT ETTİ
 Image  TELLİLİN HASAN DAYI VEFATETTİ 
 
KEKLİK YANIKDAĞ'NIN TORUNU VEFAT ETTİ
 Image KEKLİK YANIKDAĞ'NIN TORUNUNUN CENAZESİ CAYIROVADA
 
YUSUF KARACAYIR FIRANSADA VEFAT ETTİ
 Image  GURBETCİMİZ YUSUF KARACAYIR FIRANSADA VEFAT ETTİ
 
ALİ ALTINTOPRAK VEFAT ETTİ
 Image  KUZKAYA MAHALLEMİZDEN ALİ ALTINTROPRAK VEFAT ETTİ
 
BAŞIMIZ SAOLSUN
ImageKöyümüzün Kızı Abdullah Süleymanoğlu'nun eşi, Enver, Aydın, Selahattin, Recep, Halil ve İskender Süleymanoğlu'nun Anneleri Nazire Süleymanoğlu vefat etmiştir.
 
BAŞKANIMIZIN ANNESİ VEFAT ETTİ
Image DERNEK BAŞKANIMIZIN ANNESİ MEHRİ YANIKDAĞ VEFATETMİŞTİR
 
KENAN AĞCANIN KAYNATASI VEFAT ETTİ
ImageKENAN AĞCANIN KAYNATASI  YEŞİLPINARDA VEFAT ETTİ
 
ELMAS YEMEZ VEFAT ETMİŞTİR
Image  HOCAGİLİN ELMAS ABLAMIZ VEFAT ETMİŞTİR
 
ADEM AĞCA VEFAT ETMİŞTİR
ImageKARAOĞLANIN KARDEŞİ ADEM AĞCA VEFAT ETMİŞTİR
 
ALİM HOCAMIZI KAYBETTİK
Image  ALİM YEMEZ HOCAMIZI KAYBETTİK
 
OSMAN GÖRÜNMEZ ORDU'DA VEFAT ETTİ
Image OSMAN GÖRÜNMEZ ORDU'DA VEFAT ETMİŞ CENAZESİ ORDUDAKİ EVİNDEN KALKACAKTIR
 
FİRDES TAŞTAN VEFAT ETMİŞTİR
Image ALİ YOLCU'NUN BACISI  FİRDES VEFAT ETMİŞTİR
 
MAHBULE TAŞTANDA VEFAT ETTİ
SERCECİ NİN KIZI MAHBULE (mahbup) VEFAT ETMİŞTİR
 
HAMZA DURSUNUN ANNAANNESİ VEFDAT ETTİ
Image HAMZA DURSUNUN ANNAANNESI EMINE TASTAN(serceci) VEFAT ETMIS

 
SEFER KARACAYIR VEFATETTİ
Image SEFER KARACAYIR VEFAT ETMİŞ CENAZESİ GEBZE BEYLİK BAĞI MAHLESİNDEN KALKACAKTIR
 
İSMET METİNYURT VEFAT ETMİŞTİR
Image  İSMET METİNYURT VEFAT ETMİŞTİR
 
DORULLU ABLAMIZ VEFATETTİ
Image FATMA AĞCA  ALUCRADA VEFAT ETTİ
 
KARDEŞİM HAKKA YÜRÜDÜ
 Image HACGİLİN ADEM AĞCA BUGÜN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU
 
AYSEL YANIKDAĞ VEFAT ETTİ
Image EŞREF GİLİN AYSEL ORDU DA VEFAT ETTİ
 
MUSTAFA YANIKDAĞ HAKKINRAHMETİNE KAVUŞTU
Image YUSFOĞLU MUSTAFA YANIKDAĞ YATTIĞI HASTANEDE HAKKA YÜRÜDÜ
 
YUSUF YEMEZ VEFATETTİ

Image HOCAGİLİNYUSUF YEMEZ HAKKINRAHMETİNE KAVUŞTU CENAZESİ EYÜPSULTAN CAMİSİNDEN KALKACAK

 
SALİM TAŞTAN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU
Image SALİM TAŞTAN HALUK UN BABASI HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU CENAZESİ
 
SAFİYE YOLCU VEFAT ETTİ
Image
KUZKAYA MAHALLESİNDEN SAFİYE YOLCU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU
 
ELMAS TAŞTAN VEFAT ETTİ
Image ŞERAFFETTİN TAŞTANIN HANIMI VEFAAT ETTİ
 
NEZAKET AĞCA NIN ANNESİ HAYATINI KAYBETTİ
 ImageNEZAKET AĞCANIN ANNESİ RAHMETLİ OLMUSTUR
 
SURURİ METİNYURT HAKKA YÜRÜDÜ
Image GİRESUN DEVLET HASTANESİNDE YATMAKTA OLAN SURURİ METİNYURT HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU
 
ENİŞTEMİZ KÖYDE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU
Image RECEP METİNYURTUN ENİŞTESİ ALİ BİNGÖL KÖYDE HAYATINI KAYBETTİ
 
NURETTİN TAŞTANI KAYBETTİK
Image               köyümüzün eşrafından Polis Memuru Nurettin Taştan Hakk'ın Rahmetine kavuşmuştur.
 
 
ENİŞTEMİZİN BAŞI SAOLSUN
 Image
ENİŞTEMİZİN KARDEŞİ VEFAT ETMİŞ
 
İRAHİM CANİKLİYİ KAYBETTİK
ImageİBRAHİM CANİKLİ HAKKINRAHMETİNE KAVUŞTU
 
HAMİT YAYIKCIYI KAYBETTİK
Image HAMİT YAYIKCI YI KAYBETTİK
 
RAHMİKARACAYIR IN MEVLİDİNDE BULUŞALIM
Image RAHMETLİ RAHMİ KARACAYIRIN EVİNDE MEVLİDİ VAR
 
ENİŞTEMİZ HAKKA YÜRÜDÜ
Image HACI İSMAİL METİNYURT UN DAĞMADI TEMEL KOCAK HAKKIN RAHMETİNİNE KAVUŞMUŞ CENAZESİ 04,03,2013 PAZERTESİ OKMEYDANI KONAK CAMİSİNDEN İLKİNDİ NAMAZINA MÜTAKİP KALKACAKTIR  
ERHAN METİNYURT 05323061767

 
HACI MUSTAFA AĞCAYI KAYBETTİK
ImageİBİŞGİLİN HACI MUSTAFA AĞCA YI KAYBETTİK
 
ENİŞTEMİZ HAKKA YÜRÜDÜ
ImageDURMUŞ CELİL KARACAYIRIN ABLASI VESİLE ABLAMIZIN EŞİ ENİŞTEMİZ BAHRİ EKMEKCİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞ CENAZE MERASİMİ 13.08.2012 PAZARTESİ ÖYLEN NAMAZINA MÜTAKİP YEŞİLPINAR HAYIRLIOĞLU CAMİSİNDEN AYAZAĞ MEZARLIĞINA DEFNEDİLCEKTİR
 
MÜSLÜM CANİKLİ HAKKAYÜRÜDÜ
ImageMÜSLÜM CANİKLİ HAKKA YÜRÜDÜ Gecigmiş olduğu kalp kırizi sonucu hayatını kaybetmiş cenazesi 31.07.2012 salı günü öylen namazına mütakip piyale paşa camisinden ferikköy mezarlığına defnedilcek kederli ağilesine başsağlığ diler yakınlarına allahdan sabı dileriz
 
Cenaze Haberleri

Cenaze HaberleriVefat eden kişiyle ilgili; vefat yeri, vefat sebebi, canazesinin kalkacağı yer ve zaman, defnedileceği yer ve zaman gibi detaylı bilgileri bu bölümde bulacaksınız.

 

En Çok Okunan Cenaze Haberleri

Mobil Aidat

Mobil Aidat

Üye Girişi

Üye Girişi

Atatürk Köşesi

Duyurular



DÜĞÜN GÜNLERİ

DÜĞÜN NİŞAN GÜNLERİNİZİ BURDAN YAYINLAYALIM



Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
nuri
selaattin SÜLEYMANOĞLU'NA HAYIRLI UĞURLU
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Kaybettiklerimiz

Sanal Mezarlık

Chat

Herkes burada, sen neredesin?
Chat
Chat için üye girişi yapmalısınız!
Üye Ol

Okuyucu Yorumları

  • Allah kabul etsin. Makamı Cennet inşallah.
  • Bir iğdecikli olarak O'nunla gurur duyuyorum. Rabb...
  • okun duğunu bilelim her okuduğun haberin altına yo...
  • öncelikle başkanımıza ve ekibine başarılar dilerim...
  • EY ALUCRALIYIM DİYE GEÇİNEN İSTANBUL DA YAŞAYANLAR...

Dinimiz İslam

Kur'an-ı Kerim Dinle






































































































































































 
KDS Konsepti | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi