Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow KÖYÜMÜZDE YETİŞEN BİTKİLER arrow ALUCRA YÖRESEL KALKINMA FAKÜLTESİ
ALUCRA YÖRESEL KALKINMA FAKÜLTESİ Yazdır E-posta
Çarşamba, 31 Ekim 2012

PROJENİN PİLOT UYGULAMA ALANI SEÇİLEN ALUCRA , YENİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR

SOSYOEKONOMİK ÜNİVERSAL YAŞAM

ATÜ-Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi aktiviteleri ile; insan odaklı tarih, doğa ve sosyal çevre etkileşimli, çevreyi oluşturan kırsal/kentsel yerleşim alanlarıyla bağlantılı, Ürün Islah Platoları, Üretim Alanları ve kompleksin merkez laboratuarını oluşturan Eğitim/Uygulama Atölyeleri ile birlikte yoğrulup gelişen, uluslararası çağdaş ekonomik konjonktür ve iş dünyası ile iç/içe konumlandırılmış sosyoekonomik üniversal bir yaşam amaçlanıyor.

ATÜ-Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi kompleksi; çevresinde yer alan ilçe, köy/kasaba ve mezralardaki mevcut üretim alanları yanında, önerilen “Kentsel Çevre Düzenlemeleri” ile entegre ve işlevsel bir organizasyon içinde planlanıyor.

ALUCRA KÖYLERİ

(Alfabetik sıra)

 

01.  AKÇİÇEK

02.  AKTEPE

03.  ARDA

04.  ARDIÇ

05.  ARMUTLU

06.  AYDINYAYLA

07.  BABAPINAR

08.  BEREKETLİ

09.  BEYLERCE

10.  BOYLUCA

11.  FEVZİ ÇAKMAK

12.  ÇAKRAK

13.  ÇALGAN

14.  ÇAMLIYAYLA

15.  DEMİRÖZÜ

16.  DEREÇİFTLİK

17.  DOLUDERE

18.  ELMACIK

19.  GÖKÇEBEL

20.  GÜNÜGÜZEL

21.  GÜRBULAK

22.  GÜLLÜCE

23.  HACILI

24.  İĞDECİK

26.  KABAKTEPE

27.  KALEDİBİ

28.  KAMIŞLI

29.  KARAAĞAÇ

30.  KARABÖRK

31.  KAVAKLIDERE

32.  KEMALLI

33.  KOMAN

34.  KONAKLI

35.  KÖKLÜCE

36.  PİRİLİ

37.  SEYMEN

38.  SUBAŞI

39.  SUYURDU

40.  TEPEKÖY

41.  TOHUMLUK

42.  TOPÇAM

43.  YEŞİLYURT

44.  YÜKSELEN

 

 

ÇEVREYE SAYGILI

ATÜ-Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi kompleksi yerleşim alanı; bölgesel demografik akslar üzerinde, çevre köy ve kasabaların oluşturduğu topoğrafik yapının merkez platosunda yer alıyor. Kampus hinterlandında yer alan kentsel altyapı projeleri ve kamusal katılımlarla birlikte 2 milyon 200 bin metrekarelik büyüklükte bir doğa harikası kentsel alan üzerinde planlanan ATÜ-Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi kompleksi,  üniversal planlama ilkeleri ile çevreye saygılı, bölgedeki tabii topografik yapıyı ve doğayı koruyup geliştiren örnek bir kentsel alan düzenlemesi.

ÇAĞDAŞ TEKNOLOJİ

 

ATÜ-Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi yerleşim alanındaki bölgesel özellikler, zemin mekaniği ve konu ile ilgili olarak önerilen çok özellikli teknolojik standartlar, proje ve uygulama hizmetlerinin, sektörel bazda organizasyonunu gerekli kılıyor. Kompleksin çağdaş teknoloji ile şekillenmiş, birbirini tamamlayan mühendislik altyapısı; ısıtma, soğutma, sıhhi tesisat, yangın, temizlik, enerji, iletişim, güvenlik, statik, mekanik, elektronik ve fotosel sistemlerin bir otomasyon içinde eşgüdümü, entegre denetim ve üst güvenlik sistemleriyle bütünleşen bilgisayar ağı üzerine oturmuş bir organizasyonla planlanıyor.

 

BAYRAM COŞKUSU

 

Ziraat, hayvancılık ve geleneksel el sanatları alanında önerilen çağdaş teknolojik donanımlı “Ürün Islah Platoları” ile birlikte, kompleks hinterlandında yer alan tarih, doğa ve sosyokültürel altyapının restorasyonu ile bölgenin bir bayram coşkusu içinde ayağa kaldırılması planlanıyor.

 

KENTSEL ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

 

 

A. ALT YAPI PROJELERİ:

 

01.  HAVAALANI – (Pist Uzunluğu: 850 m.)

02.  ÇUKURDÜZ  - Festival Alanı: (Kapasite: 100 000 kişi)

03.  İKİZLER - Rüzgar Tribünü

04.  GAVURDAĞI - Su Medeniyeti

05.  KONAK / ABAZLI - Teleferik Hattı

06.  DEMİRYOLU HATTI - Erzincan Güzergahı

 

 

B. ÜRÜN İSLAH PLATOLARI:

 

01. TEPEBAŞI  -  Ziraat Isah Platosu

02.  PEĞİNBAŞI -  Hayvancılık Islah Platosu

03.  İKİZDÜZÜ  -  El Sanatları Islah Platosu

04.  HARA - Hacılı Atçılık Islah Platosu

 

 

C. RESTORASYON PROJELERİ:

 

01.  YUKARI MAHALLE - Kentsel Dönüşüm Projesi

02.  ZİLİFAĞA - Tarihi Un Değirmeni

03.  ABAZLI -  Karamollaoğlu Konağı

04.  HACILI - Karamollaoğlu Ocağı

05. TARİHİ ABAZLI MEZARLIĞI

06.  KUZKAYA HÖYÜĞÜ – Turizm Platosu

07.  ZUN - Şeyh Mahmud Çağırgan Veli Külliyesi

08.  ZIHAR - Şeyh İsmail Hakkı Çağırgan Veli Külliyesi

09.  KAMIŞLI KİLİSESİ

10.  SİVRİ / MEZMEK TEPESİ - Tarih İstikamet Platosu

 

 

D. REKREASYON PROJELERİ:

 

01.  GAVURGÖLÜ - Peyzaj Proje Düzenlemesi 

02.  ÜÇGÖL – Peyzaj Proje Düzenlemesi

03.  ÇAYIRALTI – Peyzaj Proje Düzenlemesi  

04.  KUMTARLA – Şölen Alanı Düzenlemesi

05.  LEYLEKYUVASI GÖLÜ – Peyzaj Proje Düzenlemesi

 

BÜYÜK KENTLERE GÖÇ

ATÜ – Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi üretim alanlarında yer alan verimsiz topografya ve atıl iş gücünün üretim, sosyokültürel etkinlikler ve üniversal işlevlere katılımı ile bölgesel kalkınmaya katkısı; “İstihdam” ve “Büyük kentlere göç” gibi temel şehircilik sorunları açısından ulusal ölçekte önem taşıdığı gibi, bölgedeki sosyokültürel /ekonomik aktiviteyi gelecek yüzyıla taşıyacak ölçekte yaşamsal öneme sahip bir toplumsal yatırım projesi.

240 000 KİŞİ İSTİHDAM

 

ATÜ – Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi kompleksi ve çevresinde yer alan üretim alanlarında hizmet verecek günlük 240.000 kişi kapasiteli istihdam performansı, üniversal planlama kriterleri, yöresel/sektörel alanlara getirdiği açılımlar, yatırım büyüklüğü, milli ekonomiye katkıları ve sosyokültürel hizmet boyutlarıyla birlikte Türkiye’nin uluslararası platformda en önemli prestij projelerinden biri.

Proje

ATÜ – Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi Kompleksi’ne ait yapısal ünitelerin son aşama kentsel planlama ilkeleri, mimari ve strüktürel tasarım esaslarını belirlemede; bireysel bilim adamları, önemli kent tasarımcıları, mimari gruplar, güzel sanatların her dalında hizmet yapan tanınmış sanatkarlar, yapı sektörüne ait kurum ve kuruluşların katılımı sağlanmaktadır. Teknik Grup hizmetleri ÇEVRE TASARIM Şehircilik Mimarlık Mühendislik Ltd’nin kurumsal organizasyonu kapsamında, ulusal ve uluslararası platformda yüksek performansa sahip kent plancıları, mimarlar, mühendisleer ve deneyimli uzman teknik kadrolarca yürütülmektedir.

 

Yapısal Güvenlik

ATÜ – Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi merkez Kompleksi ve Kentsel çevre düzenlemeleri kapsamında yer alan yapı, altyapı ve fiziksel düzenlemeler olası deprem tahribatına karşı öngörülen güvenlikler doğrultusunda, statik proje, jeolojik tahkik, zemin güçlendirilmesi, strüktürel önlemler ve  bilimsel sitematiğe uygun yeni teknolojik kriterler çerçevesinde ele alınmaktadır.

1. Derece deprem bölgesinde bulunan proje alanlarında yapılacak yapısal çalışmalar;  “Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkındaki Yönetmelik” hükümleri ve parsel ölçeğinde önerilen “Zemin Jeolojik/Jeoteknik  Etüd Raporları” doğrultusunda ele alınarak planlanmaktadır.

 

 

TÜRKSOY’LA İPEKYOLU: Proje aşamaları ve amaçları hakkında genel bir değerlendirme yapar mısınız?

 

AHMET TEKOĞLU: ATÜ (Anadolu Teknoloji Üniversitesi) kuruluş çalışmaları, İstanbul lojistik sektör yatırım/hizmet programına bağlı olarak ilgili Akademik Kurul tarafından yürütülüyor. Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi kuruluş çalışmaları; Planlama,/Yapım, İşletme, Eğitim/Uygulama, Üretim/Islah, Pazarlama/Lojistik ve Sosyo- kültürel hizmetlerin entegre bir yaklaşımla realizasyonu söz konusudur. ATÜ “Yöresel Kalkınma Enstitüsü” hizmet kapsamında, Anadolu’da “Pilot Bölge” seçilerek öncelikle ele alınan Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi; bölgede yer alan kentsel/kırsal yerleşim alanlarındaki verimsiz topografya ve atıl işgücünü ayağa kaldırmayı, sosyokültürel aktivite, bölgesel eğitim ve üretime yeni bir ivme ve çağdaş açılımlar kazandırmayı amaçlamaktadır.

 

TÜRKSOY’LA İPEKYOLU: Projenin gerçekleşmesinde katılımlar ve kamu desteği hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

AHMET TEKOĞLU: Proje çalışmaları, yerel yönetimler ve bölgesel sivil toplum kuruluşlarının katkılarına açık olarak yürütülmektedir. Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi aktiviteleri, Eğitim/Üretim alanındaki vizyonu yanında çağdaş teknolojiye erişim, toplumsal bilinçlenme, sosyokültürel açılımlar ve kendi medeniyet kökleri üzerinde yeniden bir doğruluşu da simgelemektedir. Proje toplumsal hizmet amaçlı bir özel sektör girişimi olmakla beraber, fakülte aktivitelerini destekleyip geliştirecek ‘’Kentsel Çevre Altyapı Projeleri’’ nin realizasyonunda; bürokratik işlemlerin hızlandırılması konularında destek beklemekteyiz. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Köydes katılımları ve ilgili bakanlık birimleriyle yürütülen kuruluş süreci paralelinde yapılan çalışmaları, ilgili bakanlar ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgi ve değerlendirmelerine sunmayı planlıyoruz.  

 

TÜRKSOY’LA İPEKYOLU: Sayın Başbakan’dan talebiniz kısaca nedir?

 

AHMET TEKOĞLU: Bürokrasinin hızlandırılması

 

TÜRKSOY’LA İPEKYOLU: Tekoğlu Vakfı ve vakfın projeye katkısı hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

AHMET TEKOĞLU: Orta Asya’dan Anadolu’ya göçen Türk boylarından ‘’Karamollaoğlu Boyu’’na ait elimizde son 300 yılı kesintisiz 1000 yıla uzanan kayıtlar var. Osmanlı devri vakıflarından ‘’Karamollaoğlu İsmail Efendi Vakfı’’ daha sonraları ‘’Tekoğlu Vakfı’’ adını alarak bugünkü yapıya gelmiştir. Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi kampüsü yerleşim alanı ile ilgili mülkiyet düzenlemeleri ve arazi tahsisi Tekoğlu Vakfı tarafından yapılmaktadır.

 

 

TÜRKSOY’LA İPEKYOLU: Orta Asya, Anadolu, İpekyolu ve Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi konularında ortak bir değerlendirmenizi alabilir miyiz?

 AHMET TEKOĞLU: Orta Asya, Anadolu, İpekyolu  bizler için çok şey ifade ediyor, hem madde planında hem mana boyutunda. Tarih boyutunda ele alındığında İpekyolu/Lojistik organizasyon ağı, kara kıtaları üzerinde yaşamış büyük bir medeniyeti simgeliyor. Bugünkü Türk toplumlarının asırlar süren uykudan uyanışı hepimiz için yeni bir diriliş. Daha dün Sayın Başbakanımız bakanlarıyla Çin’den döndü… İpekyolu Medya Grubu’nun bu alanda yaptığı yayın ve çalışmalar, sektörel alanlarda olduğu kadar sosyokültürel gelişim ve toplumsal hizmet boyutuyla da her türlü takdirin üzerindedir.

TÜRKSOY’LA İPEKYOLU: Teşekkür eder, çalışmalarınızın hayırlara vesile olmasını dileriz.

 

Özel Haber ; Türksoy’la İpekyolu Dergisi Temmuz 2012


Son Güncelleme ( Pazar, 02 Haziran 2013 )
 

Gençlik Kolu Faaliyetleri

KURU EKMEK
ImagePEKSİMET
Kepekli undan mayalı olarak yoğrulur. Küçük somun büyük-lüğünde yumaklar alınır, bu dörde bölünür. Parçalar birbirinden ay-rılmaz, pişerken “içini çeksin” hamur olmasın diye. Piştikten sonra kavrulması için fırının soğuması gerekir. Fırının tavı şöyle ölçülür. Bir kimse fırının içine elini sokar kırka kadar sayar. Eğer eli dayanıyorsa tamam demektir. Yaklaşık iki gün fırında kalır, ara sıra karıştırılır. İyi pişmeyen ve kurumayan peksimetlerin içi düğüm düğüm olur ki makbul sayılmaz.
 
Lahana Çorbası Diyeti
ImageHedef: 1 haftada 3-4 kilo.
Günlük kalori: 800 Kcal

Diyet boyunca kesinlikle ekmek, alkol, soda ve meşrubat alınmamalı. İstenildiği kadar çorba içilebilir. 7 günden fazla uygulamayın
Yağ yakıcı çorba bu diyetin anahtarıdır ne kadar çorba içerseniz okadar çok kg verirsiniz.
Kızartılmış sebzeler yasaktır. Et yerine haşlanmış veya fırınlanmış ve derisi çıkartılmış tavuk da yiyebilirsiniz.

 
KARBONAT DEYİP GECME
Image
Karbonatın Kullanımı:
 
 
1) Bir büyük bardağa 2 tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır.
 
 

 
 
2) Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılır ve içilir. (Su sıcak geliyorsa soğumaya bırakılır ve öyle içilir).
 
Yemlik Otu ve Faydaları
Image

Yemlik Bitkisi Nedir Faydaları ve Zararları Nelerdir Nasıl Kullanılır:

Yemlik Nedir:

Yemlik bitkisi İskorçina familyasından şifalı bir bitkidir.Yemlik vitamin ve mineral bakımından zengin olan bir bitkidir. Yemlik bitkisinde, A , C , E , B2 , B6 vitaminleri ve demir, kalsiyum mineralleri bulunur. Bu vitamin ve minerallerin yetersizliğinde çok faydalıdır.


 
İğdenin Faydaları
Image
İğdenin Faydaları: Halk arasında başta bağırsak bozuklukları ve ağız pasını gidermek için kullanılırken, ishali de önlüyor. Bu lezzetli meyvenin çiçeklerinin kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmesinin egzama, öksürük ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği belirtiliyor. İğde ağaçlarının ayrıca, haziran ayı başlarında açtığı çiçeklerini koklamak da zihne kuvvet ve açıklık verdiği kaydediliyo
 
Kuşburnu Bitkisinin Faydaları ve Zararları
Image
 
Buğdayın Faydaları
ImageHayatımızın her evresinde beslenmenin esasını oluşturan, hepimizin yaygın olarak kullandığıbuğdayın faydalarını saymakla bitirmek mümkün değildir. En önemli gıda maddesi olarak kullandığımız ekmeğin meydana gelmesinde büyük rol oynayan buğday, birçok gıda ürünlerinin de oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Buğday çimi, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde son derece etkili. Sıvı oksijenle dolu olan buğday çimi, acıbadem ve kayısı çekirdeği, doğanın en güçlü anti kanseri olan ‘laetril’ içeriyor. İşte buğday çiminin bilinmeyen faydaları…
 
Alucra'da Yetişen Şifalı Bitkiler
ImageDeğerli büyüğümüz Arif Pamuk ‘un asırlarca Uygulanmış İbni Sina’dan Terkipler, Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi, Pamuk yayıncılık ve diğer kaynaklardan araştırılan, “Alucra’da yetişen Şifalı Bitkiler”...Şifalı otların revaçta olduğu günümüzde bütün ilaç...
 
Arpanın Faydaları
ImageArpa tek yıllık, her yıl yeniden tohumlanarak yetiştirilen bir bitkidir. Ortalama 1 metre kadar büyüyebilen bitkin insan ve hayvan beslenmesinde yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Arpanın tohumları ve çimen kısmı ayrı ayrı kullanılmaktadır.
 
Isırgan Otunun Faydaları Bilimselleşti
ImageIsırgan otunun ülseri önlediği, yaraları iyileştirdiği, ağrı kesici özelliğinin olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.
 
Madımak Otu ve Madımak Otunun Faydaları
ImageMadımak otu bahar aylarında kendiliğinden yetişen ve özellikle doğu anadolu bölgesinde görülen bir bitki türüdür. Yemeği yapılabileceği gibi kurutularak çay yapılmasıda mümkündür. Madımak kendiliğinden doğada yetişir ve üretmek için bir çaba gerektirmez. İçersinde tanen, nişasta, glikoz ve uçucu yağ içermektedir. Madımak yumuşak bir bitkidir, pembemsi renkte çiçekleri vardır.
 
Ahlat ( Yaban Armudu) faydaları
ImageHemen her ülkede ve bölgede yetişir.
* Beyaz ve siyah olanı vardır.
* Ayrıca smi (çin) ve sicistani cinsi vardır. Dikenli bir ağaçtır.
* Meyveleri kurutulup kullanılır. Ahlat (yaban
 
PATATESİN FAYDALARI
Image

Patatesin Faydaları ve Zararları Nelerdir Nasıl kullanılır:

Çok çeşitli leziz yemeklerini yaptığımız Patates diğer ismi ile solanum tuberosum, Patlıcangiller familyasından faydalı bir sebzedir. Yer altındaki yer altındaki yumruları yenen otsu bir bitkidir. Yeşil kısımlarında, renksiz filizlerinde ve yeşilimsi yumrularında Solanin denilen bir madde vardır. İçeriğinde bol miktarda nişasta, B ve C vitaminleri bulunur.


 
BİZİM LAHANANIN FAYDALARI
ImageDeğerli okuyucu, size bugün öyle bir sebzeden bahsedeceğim ki, bu nimetin hikmeti saymakla bitmez. Yeter ki, onu ne zaman ve neye karşı kullanacağınızı biliniz... Bana sorsalar, “İnsan sağlığı üzerinde etkili olan en önemli üç sebzeyi önem sırasına göre sıralayınız” diye. Cevabım, birincisinden üçüncüsüne kadar hep beyaz lahana olurdu. Dördüncü ve beşinci sırayı brokoli ve kereviz alırdı. Beyaz lahana çok yönlü bir sebzedir. Onu her araştırmaya başladığımda yepyeni bir özelliğini buluyordum. Halen de araştırdı-ğım bir sebzedir. Onun kürünü yapmaya başladıktan sonra birkaç gün içerisinde vücudunuzdaki değişikliğin farkına varabiliyorsunuz. İçeriğinde öylesine güçlü etkin maddeler ki, işte bunlardan birkaç tanesi; u-vitamini, diindolmetan, izotiyosiyanat, glucoiberin, folacin, crocetin...

 
Her derde deva kızılcık meyvesi
ImageKızılcık, sonbaharın habercisi olan bir meyvedir. Eylül ve ekim aylarında meyvelerini verir, havalar iyice soğuduğunda ise sessizce yapraklarını dökerek tohuma çekilir. Karadeniz'de ve İstanbul'un Karadeniz'e yakın yamaçlarında kızılcık bol miktarda yetişir. Ağustos sonunda açan çiçekleri sarı, meyvesi ise koyu kırmızı renktedir. Tadı ekşi ve mayhoştur. Yararları saymakla bitmez! Meyvesi, yaprağı, ağacının kökü, gövdesi, kabuğu tümüyle şifalıdır. Bu köşeye neden konu olduğunu soracak olursanız, kızılcık en önde gelen anti- aging gıdalardan biri olduğu için, dikkatinizi çekmek istedim
 
ALIC'IN FAYDASI
Image

Diğer İsimleri : Ekşimuşmula, Barutağacı, Yemişen, Crataegus azarolus, Fleur d’aubepine

Botanik Bilgi : 10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir. Bitkiye çok güçlü antioksidant özellikler veren flavonoid (flavonlar) bileşikleri açısından oldukça zengindir.Meyveleri olgunlaştığında kırmızı ve sarımsı bir renk alan, yuvarlak görünümlü alıç, süs bitkisi olarak da kullanıyor.Alıç, Türkiye’de, derelere bakan yamaçlarda, kayalık, taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda ya da dağlık çevrelerde yetişiyor.


 
FAYDALI BİTKİLERİMİZ
Image
 

Mobil Aidat

Mobil Aidat

Üye Girişi

Üye Girişi

Atatürk Köşesi

Duyurular



DÜĞÜN GÜNLERİ

DÜĞÜN NİŞAN GÜNLERİNİZİ BURDAN YAYINLAYALIM



Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
nuri
selaattin SÜLEYMANOĞLU'NA HAYIRLI UĞURLU
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Kaybettiklerimiz

Sanal Mezarlık

Chat

Herkes burada, sen neredesin?
Chat
Chat için üye girişi yapmalısınız!
Üye Ol

Okuyucu Yorumları

  • Allah kabul etsin. Makamı Cennet inşallah.
  • Bir iğdecikli olarak O'nunla gurur duyuyorum. Rabb...
  • okun duğunu bilelim her okuduğun haberin altına yo...
  • öncelikle başkanımıza ve ekibine başarılar dilerim...
  • EY ALUCRALIYIM DİYE GEÇİNEN İSTANBUL DA YAŞAYANLAR...

Dinimiz İslam

Kur'an-ı Kerim Dinle






































































































































































 
KDS Konsepti | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi