Skip to content
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow KÖYÜMÜZDE YETİŞEN BİTKİLER arrow KARBONAT DEYİP GECME
KARBONAT DEYİP GECME Yazdır E-posta
Cuma, 21 Şubat 2014

 
 
Karbonatın Kullanımı:
 
 
1) Bir büyük bardağa 2 tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır.
 
 

 
 
2) Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılır ve içilir. (Su sıcak geliyorsa soğumaya bırakılır ve öyle içilir).
 
 
 
 
3) Eğer Kanser, MS, Diabet hastası için ise: vücudu Alkali hale getirmek için ilk hafta aç karnına yemeklerden 1 saat önce 2 kere tekrarlanır. Sonraki 3 Hafta sadece sabahları kahvaltıdan önce aç karnına içilerek devam edilir. 1 Ay sonra gidip hastalığınızı kontrol edip iyi olup olmadığını görebilirsiniz.
 
 

 
 
4) Eğer idrarınızdaki pH 7.36 ve üstüyse Alkali haldedir vücudunuz, dilerseniz hergün bir çay kaşığı suya karbonat atıp hergün kullanmaya devam edebilir yada sadece ihtiyaç duyduğunuzda bunu uygulayabilirsiniz.
 
 

 
 
5) İdrarınızdaki pH seviyesini öğrenmek için digital pH ölçerler satılıyor, onlardan bir tane alıp hergün tartıya çıkmak gibi idrarınızdaki pH seviyenize bakıp sağlık durumunu anlayabilirsiniz.
 
 

 
 
6) Digital pH ölçer yerine pH kağıtları satılıyor, bunu da internetten araştırıp öğrenebilirsiniz. Hastaysanız alkali gıdaları araştırıp mümkün mertebede iyleşene kadar Alkali gıda tüketmeye itina gösterin. Kanser asidik sıvı'dır. Hücrelerin içerisine yerleşip belirli bir bölgede toplandığında kendisini mantar hastalığı şeklinde gösterir.
 
 

 
 
7) Kanser, Diabet, MS, Akne, Egzama ve diğer bütün hastalıklar ASİDOZ'DAN KAYNAKLANIR. ALKALİ HALE GELDİĞİNİZDE HASTALIKLARINIZIN HEPSİNDEN ( %99 ) KURTULURSUNUZ.

Birkaç kullanıcı şunları yazmış:
 
 
"Arkadaşlarımdan duyduğum karbonatlı suyu her zamanki gibi önce kendimde denedim...
1 haftadır 1 büyük su bardağına 1 çay kaşığı karbonat karıştırıp içiyorum. Önce karbonatı atıp üzerine biraz sıcak su ekleyince köpürüp çözülüyor, sonra soğuk su ekleyip sabah aç karnına içiyorum.
Midemdeki gastrit sebebiyle korkarak içtim, ama gayet rahatım, bir mesele yok, hazımsızlık da kalmadı. Yavaş çalışan böbreklerde hızlanıyor.
Grip olan bir arkadaşım kullanıyor, "göğsüm dolu öksürüyorum" diyordu, karbonatlı suya başlayınca göğsü söktürmüş, o yüzden KOAH hastası olan hayat arkadaşıma da içirmeye başladım.
Şıfa Allahü tealadan..."

Karbonat ile elde edilen güzellik ve temizlik tüyoları...

Saçınızdaki kalın sprey tabakasını ve jöle artıklarını tamamen çıkarıp saçına derin bir nefes aldırmak için orta boy şampuanın içine bir çay kaşığı karbonat katıp karıştırın.

Günlük yüz temizleme kreminin içine yarım çay kaşığı karbonat karıştırıp nemli cilde 2-3 dakika masaj yaparak uygulayın. Sonra yüzünüzü iyice yıkayın. Cilt çok daha parlak ve canlı olacak. Eğer sivilce probleminden muzdaripseniz bu karışıma ezilmiş yarım asprin karıştırarak aynı işlemi tekrarlayın. Asprindeki salisilik asit sivilceleri yaratan bakterileri yerle bir edecek.

Dişlerinizi iki günde bir karbonatla fırçalayın ve fırçaladıktan sonra ağzınızı iyice çalkalayın. Evet tadı mükemmel değil ama değer.

Bir kase ılık suyun içine bir çay kaşığı karbonat koyun ve ellerinizi bu suda 15 dakika bekletin. Tırnak diplerindeki etler yumuşacık olacak. Özellikle manikürden uzak duran baylar ve bayanlar için çok faydalı.

Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmaya başlar. Halı yıkamacılara verdiğiniz halı bilin ki en kötü kimyasal deterjanla yerlerde araba yıkanır gibi yıkanmaktadır. Oysa kokuyu çıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının her tarafına serpin ve 1–2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile iyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır.

Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarı çıkar sil süpür kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâse karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın. Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz. Ayrıca dolapta sakladığınız meyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır karbonatın.

Halı koltuk elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp deterjana saldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renk dokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve üzerini hafifçe ıslayın. 1–2 saat bekledikten sonra silin. Yağ lekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat yağları söküp atan doğal bir sabun haline gelir.

Mutfak tezgâhınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbonat ile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjan kalıntısı kalmadığı için üzerine meyve- sebzelerinizi, ekmeğinizi rahatlıkla koyabilirsiniz.

Ayrıca tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonatı lavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyu lavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.

Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin kaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz.

Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp sıcak su ilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.

Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasını engellemiş olursunuz.

Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun. Rengi açılacaktır. Aynı şekilde gümüş eşyalarınızı suyla macun haline getirdiğiniz karbonat ile ovarsanız, rengi açılıp parlayacaktır.

Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu da sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun.

Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırken daha rahat nefes alacaksınız.

Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat edecek. Bu yolla tahta takunyalarınızın ömrü uzayacağı gibi kimyasal temizleyiciler, cildinizden uzak tutmuş olacaksınız.

Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıya azaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.

Sonuç olarak; sirke limon ve karbonat evinizde sadece mideniz için değil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğal ürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz; hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir nefes alan bir ev açısından önemlidir.



Karbonatlı Suyun Faydaları Zararları Yan Etkileri-Karbonatlı Suyla Zayıflama-Karbonatlı Su Zayıflatırmı

Karbonatın faydaları nelerdir diye sorarsanız çok değişik cevaplar alabilirsiniz. Karbonatlı su diş beyazlatıcı etkisi ve faydasının yanında zayıflama, mide ekşimesine bitkisel çözüm, midede ve bağırsakta gazlanma doğal tedavisi, cilt lekeleri tedavisi, cilt beyazlatma, ayak kokusu tedavisi, saçlarda kepeklenme tedavisi gibi bir çok değişik amaçla kullanılabilmektedir.

Karbonatın Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İştahı açar. Mide ve bağırsak şikayetlerine karşı faydalı olan karbonat, mide ekşimesine iyi gelir. Mide ve bağırsak ağrılarını ve gazlarını giderir.

Karbonat Nasıl Kullanılır? Az miktarda kullanmak ülsere karşı faydalı olabilmekle birlikte, fazla kullanımı ülser yaralarının kanamasına yol açabilir. Bu nedenle ülserlilerin kullanmaması yerinde olur.

Karbonatın bir diğer faydası ise bakliyat, patates gibi sert besinleri pişirirken bir çay kaşığı karbonat attığınız da daha çabuk pişmesini sağlıyor.

Sodyum bikarbonat, ya da halk arasında bilinen adı ile “karbonat” hamur işlerinin temel malzemelerinden biridir Karbonatın mutfak dışında da çok işe yarayan bir madde ve özellikle doğal ürünleri tercih edenlerin vazgeçilmezi olduğunu biliyor muydunuz? Ancak bu yöntemleri kullanılırken, karbonatın etkili bir kimyasal madde olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız Fiziksel kullanımlarda (özellikle ciddi bir tıbbi sorununuz varsa) mutlaka doktora danışmalısınız

* Dişinizi fırçaladıktan sonra bir miktar karbonat ile tekrar fırçalayın Karbonat, dişleri beyazlattığı gibi ağız kokusunu da giderir

* Karbonat kuruyan, çatlayan veya yorgun ayaklara ve de ayak kokusuna kesin çözüm olacak biçimde çok iyi gelir Sıcak suya karbonat ve sirke döküp ayaklarınızı içinde 20 dakika bekletin, çıkarttığınızda pamuk gibi olurlar.

* Karbonat doğal bir peeling malzemesidir Sulandırılmış karbonat ile yüzünüze hafifçe masaj yapın Masaj yaparken fazla bastırmamaya dikkat edin Aşırı kuru ciltlerde iyi durulamaya özellikle dikkat edin.
* Karbonat doğal bir deodoranttır Koltukaltına sürülen karbonat terlemeye ve kötü kokulara engel olur Aşırı terleme sorunu olan insanlara banyo sonunda sirke ve karbonatı macun gibi yapıp kol altlarına masaj yapmaları, hatta yumuşak bir fırça ile fırçalamaları öneriliyor Bu yöntemle ertesi gün deodorant kullanmaya bile gerek olmadığı gibi, kol altları ipek gibi oluyormuş Gün içinde karbonat kullanacaksanız dikkat, bazı kıyafetlerin kol altında renk bozulmasına sebep olabilir
* Sulandırılmış karbonat güneş yanığının acısını hafifletir Çok hafif yanıkların da acısını dindirmek için kullanabilirsiniz.

* Vaktiniz kısıtlı, dışarı çıkmanız gerekiyor ve saçlarınız yeterince temiz değil O zaman saçlarınızın dibine bir miktar karbonat dökün, bütün yağı emip saçınızı hızla temizleyecektir.

Terminal safhada prostat kanseri teşhisi konmuş; kanseri kemiklere metastas yapmış ve doktorlar tarafından artık yapılacak bir şey yok diyerek gönderilmiş bir adamın, bakkaldan elli kuruşa aldığımız basit bir karbonatla çok kısa sürede nasıl kanseri yendiğini anlatan bir video izledim.

Karbonat (baking soda/sodyum bikarbonat) vücuttaki pH seviyesini yükseltmekte birebir. Bahsi geçen adam her gün düzenli olarak aç karnına içtiği bir bardak karbonatlı su ile pH seviyesini 8 seviyelerine çıkarıp kanseriyle vedalaşıyor.

Ben bunu kabızlık ve bağırsak hastalığı geçiren anneanneme uyguladım. Ona bakan teyzemin yorumu şu oldu:
"Allah razı olsun her şey yoluna girdi de, bu sefer de tuvalete zor yetiştiriyoruz."

Varsın olsun, ben küçükken, yanında gaz çıkardığım zaman bana "İyi insanın içinde kötü şey durmaz, yap yavrum yap!" diyen anneannemle şimdi rolleri değişmiş olduk.

KARBONATIN KULLANIMI:
Bir büyük bardağa iki tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır. Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılıp içilir.

Eğer kanser, MS, diyabet hastasıysanız vücudu alkali hale getirmek için ilk hafta aç karnına yemeklerden bir saat önce bu uygulama iki kere tekrarlanır. Sonraki üç hafta sadece sabahları kahvaltıdan önce aç karnına içilerek devam edilir.

Bir ay sonra gidip hastalığınızı kontrol ettirip iyi olup olmadığınızı görebilirsiniz. Eğer idrarınızdaki pH 7,36 ve üstüyse vücudunuz "alkali" haldedir, dilerseniz her gün suya bir çay kaşığı karbonat atıp kullanmaya devam edebilir ya da sadece ihtiyaç duyduğunuzda bunu uygulayabilirsiniz.

İdrarınızdaki pH seviyesini öğrenmek için dijital pH ölçerler satılıyor, onlardan bir tane alıp her gün tartıya çıkmak gibi idrarınızdaki pH seviyenize bakıp bedeninizin sağlık durumunu anlayabilirsiniz. Dijital pH ölçer yerine pH kâğıtları da kullanabilirsiniz. Bunu da internetten araştırıp öğrenebilirsiniz.

Karbonat alayım derken kabartma tozuyla karıştırmamanız önemle rica olunur!

-=(0)=-
 
 

Karbonatın diğer faydaları ve kullanım yerleri :

  • Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmaya başlar. Kokuyu çıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının her tarafına serpin ve 1-2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile iyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır.
  • Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarı çıkar, sil, süpür, kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâse karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın. Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz. Ayrıca karbonatın, dolapta sakladığınız meyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır.
  • Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjana saldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renk dokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve üzerini hafifçe ıslatın. 1-2 saat bekledikten sonra silin. Yağ lekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat yağları söküp atan doğal bir sabun haline gelir.
  • Mutfak tezgâhınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbona tile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjan kalıntısı kalmadığı için üzerine meyve-sebzelerinizi, ekmeğinizi rahatlıkla koyabilirsiniz.
  • Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin kaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz.
  • Ayrıca tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonatı lavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyu lavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.
  • Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp, sıcak su ilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.
  • Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasını engellemiş olursunuz.
  • Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun, rengi açılacaktır.
  • Aynı şekilde gümüş eşyalarınızı suyla macun haline getirdiğiniz karbonat ile ovarsanız, rengi açılıp parlayacaktır.
  • Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu da sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun.
  • Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırken daha rahat nefes alacaksınız.
  • Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat edecek. Bu yolla tahta takunyalarınızın ömrü uzayacağı gibi kimyasal temizleyicileri de cildinizden uzak tutmuş olacaksınız.
  • Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıya azaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.


Ağız sağlığı ve diş bakımı için de karbonat çok önemlidir. Yatmadan önce 1'e 1 oranında tuz ile karıştıracağınız karbonat ile dişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan ve vücudu kansere hazırlayan bağışıklık yok edici virüslerin iki düşmanından birisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakteri ve virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamen temizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları da önlenmiş olacaktır.

Sonuç olarak; sirke, limon ve karbonat evinizde sadece mideniz için değil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğal ürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz; hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir, nefes alan bir ev açısından önemlidir.
 

 


Gribi atlatan öksürükten kurtulamıyor. Prof. Dr. Mocan, karbonatla yapılacak gargaranın boğaz ağrısını azaltıp öksürüğe iyi geldiğini söylüyor

Küçük-büyük herkesi yatağa düşüren grip, arkasında öksürük bırakıyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, öksürüğe karşı karbonatlı gargarayı tavsiye ediyor. "Gribin ardından devam eden ve bir türlü geçmeyen inatçı öksürüğe karbonat gargarası iyi gelir" diyen Prof. Dr. Mocan, nasıl gargara yapılacağını şöyle anlatıyor:

PRATİK ÇÖZÜM

"Yarım bardak suya bir şeker kaşığı karbonat koyun. Karıştırıp, gargara yapın. Boğaz ağrınızı azaltır, öksürüğünüz kesilir." Gribi kolay atlatmak için yatak istirahatinin şart olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mocan, şu uyarılarda bulunuyor: "Özellikle ateşli devrede yataktan çıkmayın. Birkaç günü geçen ateş durumunda doktora başvurun. Başkalarına bulaşmaması el sıkışma, öpüşmeden kaçının. Öksürürken ağzınızı elinizle değil kolunuzla kapatın. Elinizi sık sık yıkayın. Mümkünse havlu kağıt kullanın. Çocuk ve yaşlılarla aynı odada kalmaya özen gösterin." İlaç kullanmadan mutlaka doktor kontrolünden geçin.

ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ İLAÇLARA DİKKAT

Ateş, vücudun koruyucu sistemidir. Ateş çıktığı zaman vücut mikroplarla savaşır anlamına gelir. Bu nedenle 38 dereceye kadar ateşin yükselmesine müsaade edebiliriz. Bunun üzerinde olursa ateş düşürücü ilaçlar kullanmalıyız. Ama ilaçlardan önce vücudu soğutmak ilk önlem olmalıdır. Çocuklar mümkün mertebe üzerilerine bir şey örtmeden yatırılmalıdır. Bu şekilde çocuğun ateşi düşmüyorsa koltuk altı ve enseye soğuk kompres uygulanır.

ÇAYDA ŞİFA

Ekinezya, adaçayı, limon, ginseng, nane-limon, zencefil gribe karşı bire birdir. Kaynamış bir fincan suda 3-5 dakika bekleterek çayı hazırlayın. Ardından balla tatlandırıp günde 3- 5 kez içilebilirsiniz. Papatya çayı da faydalıdır; sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki yapar. Nane ve meyan kökünden oluşan çayların öksürüğü yatıştırıcı etkisi vardır. Solunum rahatsızlığı için meyan kökü, rezene, kara ısırgan içeren çayları içebilirsiniz.




Son Güncelleme ( Cumartesi, 22 Şubat 2014 )
 

Gençlik Kolu Faaliyetleri

KURU EKMEK
ImagePEKSİMET
Kepekli undan mayalı olarak yoğrulur. Küçük somun büyük-lüğünde yumaklar alınır, bu dörde bölünür. Parçalar birbirinden ay-rılmaz, pişerken “içini çeksin” hamur olmasın diye. Piştikten sonra kavrulması için fırının soğuması gerekir. Fırının tavı şöyle ölçülür. Bir kimse fırının içine elini sokar kırka kadar sayar. Eğer eli dayanıyorsa tamam demektir. Yaklaşık iki gün fırında kalır, ara sıra karıştırılır. İyi pişmeyen ve kurumayan peksimetlerin içi düğüm düğüm olur ki makbul sayılmaz.
 
Lahana Çorbası Diyeti
ImageHedef: 1 haftada 3-4 kilo.
Günlük kalori: 800 Kcal

Diyet boyunca kesinlikle ekmek, alkol, soda ve meşrubat alınmamalı. İstenildiği kadar çorba içilebilir. 7 günden fazla uygulamayın
Yağ yakıcı çorba bu diyetin anahtarıdır ne kadar çorba içerseniz okadar çok kg verirsiniz.
Kızartılmış sebzeler yasaktır. Et yerine haşlanmış veya fırınlanmış ve derisi çıkartılmış tavuk da yiyebilirsiniz.

 
KARBONAT DEYİP GECME
Image
Karbonatın Kullanımı:
 
 
1) Bir büyük bardağa 2 tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır.
 
 

 
 
2) Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılır ve içilir. (Su sıcak geliyorsa soğumaya bırakılır ve öyle içilir).
 
Yemlik Otu ve Faydaları
Image

Yemlik Bitkisi Nedir Faydaları ve Zararları Nelerdir Nasıl Kullanılır:

Yemlik Nedir:

Yemlik bitkisi İskorçina familyasından şifalı bir bitkidir.Yemlik vitamin ve mineral bakımından zengin olan bir bitkidir. Yemlik bitkisinde, A , C , E , B2 , B6 vitaminleri ve demir, kalsiyum mineralleri bulunur. Bu vitamin ve minerallerin yetersizliğinde çok faydalıdır.


 
İğdenin Faydaları
Image
İğdenin Faydaları: Halk arasında başta bağırsak bozuklukları ve ağız pasını gidermek için kullanılırken, ishali de önlüyor. Bu lezzetli meyvenin çiçeklerinin kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmesinin egzama, öksürük ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği belirtiliyor. İğde ağaçlarının ayrıca, haziran ayı başlarında açtığı çiçeklerini koklamak da zihne kuvvet ve açıklık verdiği kaydediliyo
 
Kuşburnu Bitkisinin Faydaları ve Zararları
Image
 
Buğdayın Faydaları
ImageHayatımızın her evresinde beslenmenin esasını oluşturan, hepimizin yaygın olarak kullandığıbuğdayın faydalarını saymakla bitirmek mümkün değildir. En önemli gıda maddesi olarak kullandığımız ekmeğin meydana gelmesinde büyük rol oynayan buğday, birçok gıda ürünlerinin de oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Buğday çimi, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde son derece etkili. Sıvı oksijenle dolu olan buğday çimi, acıbadem ve kayısı çekirdeği, doğanın en güçlü anti kanseri olan ‘laetril’ içeriyor. İşte buğday çiminin bilinmeyen faydaları…
 
Alucra'da Yetişen Şifalı Bitkiler
ImageDeğerli büyüğümüz Arif Pamuk ‘un asırlarca Uygulanmış İbni Sina’dan Terkipler, Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi, Pamuk yayıncılık ve diğer kaynaklardan araştırılan, “Alucra’da yetişen Şifalı Bitkiler”...Şifalı otların revaçta olduğu günümüzde bütün ilaç...
 
Arpanın Faydaları
ImageArpa tek yıllık, her yıl yeniden tohumlanarak yetiştirilen bir bitkidir. Ortalama 1 metre kadar büyüyebilen bitkin insan ve hayvan beslenmesinde yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Arpanın tohumları ve çimen kısmı ayrı ayrı kullanılmaktadır.
 
Isırgan Otunun Faydaları Bilimselleşti
ImageIsırgan otunun ülseri önlediği, yaraları iyileştirdiği, ağrı kesici özelliğinin olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.
 
Madımak Otu ve Madımak Otunun Faydaları
ImageMadımak otu bahar aylarında kendiliğinden yetişen ve özellikle doğu anadolu bölgesinde görülen bir bitki türüdür. Yemeği yapılabileceği gibi kurutularak çay yapılmasıda mümkündür. Madımak kendiliğinden doğada yetişir ve üretmek için bir çaba gerektirmez. İçersinde tanen, nişasta, glikoz ve uçucu yağ içermektedir. Madımak yumuşak bir bitkidir, pembemsi renkte çiçekleri vardır.
 
Ahlat ( Yaban Armudu) faydaları
ImageHemen her ülkede ve bölgede yetişir.
* Beyaz ve siyah olanı vardır.
* Ayrıca smi (çin) ve sicistani cinsi vardır. Dikenli bir ağaçtır.
* Meyveleri kurutulup kullanılır. Ahlat (yaban
 
PATATESİN FAYDALARI
Image

Patatesin Faydaları ve Zararları Nelerdir Nasıl kullanılır:

Çok çeşitli leziz yemeklerini yaptığımız Patates diğer ismi ile solanum tuberosum, Patlıcangiller familyasından faydalı bir sebzedir. Yer altındaki yer altındaki yumruları yenen otsu bir bitkidir. Yeşil kısımlarında, renksiz filizlerinde ve yeşilimsi yumrularında Solanin denilen bir madde vardır. İçeriğinde bol miktarda nişasta, B ve C vitaminleri bulunur.


 
BİZİM LAHANANIN FAYDALARI
ImageDeğerli okuyucu, size bugün öyle bir sebzeden bahsedeceğim ki, bu nimetin hikmeti saymakla bitmez. Yeter ki, onu ne zaman ve neye karşı kullanacağınızı biliniz... Bana sorsalar, “İnsan sağlığı üzerinde etkili olan en önemli üç sebzeyi önem sırasına göre sıralayınız” diye. Cevabım, birincisinden üçüncüsüne kadar hep beyaz lahana olurdu. Dördüncü ve beşinci sırayı brokoli ve kereviz alırdı. Beyaz lahana çok yönlü bir sebzedir. Onu her araştırmaya başladığımda yepyeni bir özelliğini buluyordum. Halen de araştırdı-ğım bir sebzedir. Onun kürünü yapmaya başladıktan sonra birkaç gün içerisinde vücudunuzdaki değişikliğin farkına varabiliyorsunuz. İçeriğinde öylesine güçlü etkin maddeler ki, işte bunlardan birkaç tanesi; u-vitamini, diindolmetan, izotiyosiyanat, glucoiberin, folacin, crocetin...

 
Her derde deva kızılcık meyvesi
ImageKızılcık, sonbaharın habercisi olan bir meyvedir. Eylül ve ekim aylarında meyvelerini verir, havalar iyice soğuduğunda ise sessizce yapraklarını dökerek tohuma çekilir. Karadeniz'de ve İstanbul'un Karadeniz'e yakın yamaçlarında kızılcık bol miktarda yetişir. Ağustos sonunda açan çiçekleri sarı, meyvesi ise koyu kırmızı renktedir. Tadı ekşi ve mayhoştur. Yararları saymakla bitmez! Meyvesi, yaprağı, ağacının kökü, gövdesi, kabuğu tümüyle şifalıdır. Bu köşeye neden konu olduğunu soracak olursanız, kızılcık en önde gelen anti- aging gıdalardan biri olduğu için, dikkatinizi çekmek istedim
 
ALIC'IN FAYDASI
Image

Diğer İsimleri : Ekşimuşmula, Barutağacı, Yemişen, Crataegus azarolus, Fleur d’aubepine

Botanik Bilgi : 10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir. Bitkiye çok güçlü antioksidant özellikler veren flavonoid (flavonlar) bileşikleri açısından oldukça zengindir.Meyveleri olgunlaştığında kırmızı ve sarımsı bir renk alan, yuvarlak görünümlü alıç, süs bitkisi olarak da kullanıyor.Alıç, Türkiye’de, derelere bakan yamaçlarda, kayalık, taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda ya da dağlık çevrelerde yetişiyor.


 
FAYDALI BİTKİLERİMİZ
Image
 

Mobil Aidat

Mobil Aidat

Üye Girişi

Üye Girişi

Atatürk Köşesi

Duyurular



DÜĞÜN GÜNLERİ

DÜĞÜN NİŞAN GÜNLERİNİZİ BURDAN YAYINLAYALIM



Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
nuri
selaattin SÜLEYMANOĞLU'NA HAYIRLI UĞURLU
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Kaybettiklerimiz

Sanal Mezarlık

Chat

Herkes burada, sen neredesin?
Chat
Chat için üye girişi yapmalısınız!
Üye Ol

Okuyucu Yorumları

  • Allah kabul etsin. Makamı Cennet inşallah.
  • Bir iğdecikli olarak O'nunla gurur duyuyorum. Rabb...
  • okun duğunu bilelim her okuduğun haberin altına yo...
  • öncelikle başkanımıza ve ekibine başarılar dilerim...
  • EY ALUCRALIYIM DİYE GEÇİNEN İSTANBUL DA YAŞAYANLAR...

Dinimiz İslam

Kur'an-ı Kerim Dinle






































































































































































 
KDS Konsepti | COMPETAN Bilgi Teknolojileri | Profesyonel Web Projeleri - Web Tasarım - Hosting - Alan Adı Tescili - Köy Dernek Sitesi - Köy Sitesi - Dernek Sitesi -  - Köy Dernek Web Sitesi - Köy Web Sitesi - Dernek Web Sitesi - Kişisel Web Sitesi - Şirket Web Sitesi - Kişisel Site - Şirket Sitesi - Şahıs Sitesi - Şahıs Web Sitesi